President
COVID-19

Ximo Puig anuncia la suspensió de tota l'activitat educativa i formativa presencial a la Comunitat Valenciana a partir del dilluns 16 de març com a mesura preventiva davant del coronavirus

12/03/2020
Ximo Puig anuncia la suspensió de tota l'activitat educativa i formativa presencial a la Comunitat Valenciana a partir del dilluns 16 de març com ...
- El personal docent, no docent, d'administració i serveis, així com qualsevol altre que presta serveis als centres educatius públics i concertats, assistirà, amb caràcter general, als centres educatius
- Marzà ha destacat que la suspensió temporal de l'activitat acadèmica "no ha sigut una decisió fàcil, però l'evolució dels esdeveniments ha fet totalment necessari adoptar una mesura d'aquestes dimensions"
- Pascual ha confirmat que se suspén també l'activitat docent a les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana i als centres superiors d'Ensenyances Artístiques
- El personal docent, no docent, d'administració i serveis, així com qualsevol altre que presta serveis als centres educatius públics i concertats, assistirà, amb caràcter general, als centres educatius
- Marzà ha destacat que la suspensió temporal de l'activitat acadèmica "no ha sigut una decisió fàcil, però l'evolució dels esdeveniments ha fet totalment necessari adoptar una mesura d'aquestes dimensions"
- Pascual ha confirmat que se suspén també l'activitat docent a les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana i als centres superiors d'Ensenyances Artístiques

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat que se suspén "tota l'activitat docent, tant en Educació Primària, Secundària i Formació Professional, com també en l'ensenyança universitària", a la Comunitat Valenciana a partir del dilluns 16 de març.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha determinat, com a conseqüència de la situació i l'evolució del coronavirus, la suspensió temporal de l'activitat educativa presencial en tots els centres, etapes, cicles, graus, cursos i nivells d'ensenyances de la Comunitat Valenciana.

La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront del Coronavirus s'ha reunit la vesprada d'aquest dijous per a abordar les mesures que prendrà el Consell en l'àmbit educatiu i formatiu per a frenar l'avanç de la COVID-19.

Segons ha explicat als mitjans de comunicació, Puig ha afirmat que amb aquesta decisió es pretén "fer el màxim esforç possible per a posar fi a aquesta situació tan complicada".

Així mateix, el president ha indicat que, durant la reunió, també s'han iniciat treballs per a altres possibles mesures, que la Mesa adoptarà en la reunió de divendres, després del Ple del Consell.

Instruccions d'Educació de la Generalitat

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que la suspensió temporal de l'activitat acadèmica "no ha sigut una decisió fàcil, però l'evolució dels esdeveniments ha fet totalment necessari adoptar una mesura d'aquestes dimensions".

Així mateix, ha assenyalat el "permanent contacte" de la Conselleria amb els titulars d'Educació d'altres comunitats autònomes més afectades, com Madrid i el País Basc, i amb el Ministeri d'Educació i Formació Professional, a fi "d'estar plenament coordinats" i "prendre les accions amb cohesió i coherència en el conjunt de l'Estat".

Davant d'aquesta situació ?i a fi de mantindre un acompanyament educatiu a l'alumnat el més normalitzat possible mentre es mantinga aquesta suspensió temporal de l'activitat educativa presencial? la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha dictat unes instruccions que hauran de seguir tots els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics.

La suspensió de l'activitat educativa presencial serà aplicable a partir del dilluns 16 de març, i es mantindrà mentre estiga en vigor aquesta suspensió de les activitats docents fins a nova ordre.

El personal docent, no docent, d'administració i serveis, així com qualsevol altre que presta serveis als centres educatius públics i concertats, assistirà, amb caràcter general, als centres educatius.

A més, la Direcció del centre podrà promoure els sistemes de treball a distància o semipresencial quan aquests garantisquen la continuïtat i el seguiment de les activitats educatives previstes en aquesta resolució.

La Direcció dels centres, amb la col·laboració del conjunt del professorat, coordinarà la planificació de la programació lectiva durant el període de no assistència al centre i establirà, si fa falta, el calendari de les reunions necessàries per a garantir la coherència de la resposta educativa donada pel centre en relació als diversos nivells i ensenyances oferits.

Universitats

Per la seua banda, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha confirmat que se suspén també l'activitat docent a les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana i centres superiors d'Ensenyances Artístiques, una decisió que "s'ha pres, de la mateixa manera que als centres educatius, per a previndre aquest possible contagi i contindre la situació".

En aquest sentit, Pascual ha indicat que ha mantingut contacte "contínuament amb els rectors de les universitats" i ha indicat que els centres universitaris "facilitaran els mitjans necessaris perquè la docència puga seguir impartint-se de manera virtual, sense que siga necessària la presència física dels alumnes per a previndre aquest contacte als campus".

Autotest per a resoldre dubtes

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat les dades dels pacients a la Comunitat i ha informat que el telèfon d'informació 900 300 555 ha rebut ja més d'11.100 telefonades.

A més, com a novetat, ha destacat que s'ha habilitat un autotest en la pàgina web de la Conselleria, perquè totes les persones que tinguen dubtes comproven si presenten simptomatologia compatible amb el virus i s'informen dels passos que s'han de seguir.

Aquesta eina pretén alleugerir el flux de telefonades al telèfon d'informació i, segons ha especificat la consellera, també ofereix "informació addicional per als pacients que ja estan aïllats a casa i ha rebut ja 60.000 visites des d'aquesta vesprada".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informado de que se suspende "toda la actividad docente, tanto en educación primaria, secundaria y formación profesional como también en la enseñanza universitaria" en la Comunitat Valenciana a partir del lunes, 16 de marzo.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual

- Declaracions del conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà