Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

Sanitat confirma dues defuncions i 31 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana

13/03/2020
- Els morts són un home i una dona d'edat avançada que patien patologies prèvies
- La consellera s'ha reunit aquesta vesprada amb representants del sector sanitari privat per a posar tots els recursos a la disposició de la ciutadania
- Els morts són un home i una dona d'edat avançada que patien patologies prèvies
- La consellera s'ha reunit aquesta vesprada amb representants del sector sanitari privat per a posar tots els recursos a la disposició de la ciutadania



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquesta vesprada 31 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana, que se sumen als 21 d'aquest matí, la qual cosa eleva a 148 els casos actius.

En primer lloc, Barceló ha informat de la defunció de dues persones a Alacant i València que havien donat positiu en coronavirus. En tots dos casos es tracta de persones majors que patien patologies prèvies. El cas de la defunció a la província d'Alacant correspon a un home de 77 anys, i l'altre, a una dona de 90 anys, relacionada amb el brot de la residència de majors de la província de València. Era l'única resident que es trobava hospitalitzada. D'aquesta manera, el nombre de morts a la Comunitat Valenciana s'eleva a 3.

D'altra banda, s'han conegut 20 casos positius nous en la residència de majors, la qual cosa eleva a 50 el nombre de casos en aquest centre.

Tanmateix, aquesta vesprada s'ha confirmat un brot a l'Hospital General d'Alacant que ha afectat 9 facultatius. Un d'aquests es troba hospitalitzat amb pneumònia. A més, s'ha conegut un cas nou a l'Hospital Provincial de Castelló. Es tracta d'un facultatiu que presenta símptomes lleus i es troba en el seu domicili.

Finalment, la consellera ha informat d'un positiu a la província d'Alacant, un home que també presenta símptomes lleus i, com l'anterior, es recupera en el seu domicili.

D'aquesta manera, el nombre de casos actius s'eleva a 148.

Amb aquests 31 casos positius i després de la defunció de dues persones, el nombre de casos actius en la Comunitat Valenciana s'eleva a 148:
· 5 a la província de Castelló
· 104 a la província de València
· 39 a la província d'Alacant

De tots aquests casos, 31 es troben ingressats i 69 en el seu domicili, mentre 48 dels 30 casos positius de la residència de persones majors es troben en el centre.

En aquests moments, dels 148 casos actius, hi ha 2 que presenten gravetat.

Reunió amb el sector sanitari privat

La consellera ha informat també de la reunió que ha mantingut aquesta vesprada amb els representants dels 24 hospitals i centres sanitaris privats de la Comunitat Valenciana per a explicar-los de primera mà el decret que va aprovar el Ple del Consell divendres, un decret que disposa mesures extraordinàries de gestió sanitària en salvaguarda de la salut pública a causa del coronavirus.

En virtut d'aquest decret, es posen a disposició de l'Agència Valenciana de Salut els mitjans i els recursos sanitaris d'altres administracions públiques i de centres i establiments sanitaris privats.

Barceló assenyalava que "els he fet arribar un missatge de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat i el sector privat, ja que en aquests moments és necessària una col·laboració total i absoluta perquè tots els recursos sanitaris que hi ha estiguen a la disposició de la ciutadania". A més, ha volgut agrair "la voluntat col·laboradora mostrada pel sector privat".

A la trobada han assistit també el sotssecretari de la Conselleria, David Fernández; la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García Layunta; la directora general de Recursos Humans, Carmen López; la directora general d'Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla; el director general de Farmàcia, José Manuel Ventura; i el director general d'Investigació i Alta Inspecció, Javier Burgos.

Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/coronavirus.