Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat confirma 26 casos nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana que eleven a 541 els casos positius

17/03/2020
- Dels 26 positius nous, se n'han detectat 7 a la província de Castelló, 17 a la de València i hi ha 2 casos de no residents
- S'han adoptat noves mesures per a evitar visites a centres de salut i oficines de farmàcia
- Dels 26 positius nous, se n'han detectat 7 a la província de Castelló, 17 a la de València i hi ha 2 casos de no residents
- S'han adoptat noves mesures per a evitar visites a centres de salut i oficines de farmàcia



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquesta vesprada per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana i ha confirmat que les anàlisis que s'han fet entre ahir i hui han donat 26 casos positius nous, que eleven a 541 el total de casos positius, 516 dels quals són casos actius.

Dels 26 casos positius nous, n'hi ha 7 a la província de Castelló, 17 a la de València i hi ha 2 casos de no residents.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 39 a la província de Castelló, 186 a la província d'Alacant, 304 a la província de València i hi ha 12 persones no residents a la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha 135 persones ingressades (6 a la província de Castelló, 48 a la província d'Alacant i 81 a la província de València); 27 estan en l'UCI (9 a la província de València i 18 a la província d'Alacant). Les proves que han donat un resultat negatiu fins ara són 4.078.

La consellera ha reiterat que fins ara s'han produït 13 defuncions i 12 persones han rebut l'alta, és a dir, s'han curat.

"En el número 900 hem atés des que es va posar en marxa quasi 19.300 telefonades, i l'autotest que hem inclòs en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut ja més d'un milió i mig de visites", ha afirmat Barceló.

Evitar visites als centres de salut i a les oficines de farmàcia

D'altra banda, la consellera ha explicat que, amb l'objectiu de reduir la freqüentació i els contactes que puguen suposar més risc de contagi del coronavirus, tant per als pacients com els professionals sanitaris, així com per a reduir la càrrega administrativa dels metges i contribuir a la disponibilitat de determinats productes sanitaris, s'han adoptat les mesures següents:

A partir de demà, s'afavorirà l'agrupació de les dispensacions dels tractaments a les oficines de farmàcia en una única visita o en el nombre de visites més reduït possible.


També a partir de demà, es prolongarà automàticament, per dos mesos addicionals, el període de validesa de tractaments crònics que concloga pròximament i requerisca prolongació per part del metge. Amb aquesta mesura s'estima que s'evitaran prop de més de 320.000 visites als centres de salut, la qual cosa suposa aproximadament 600.000 tractaments.


Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/coronavirus.