Presidència
COVID-19

Dos avions procedents de la Xina arriben dimarts a Espanya amb material de protecció encarregat per la Generalitat per a garantir el subministrament a centres sanitaris i sociosanitaris

31/03/2020
Dos avions procedents de la Xina arriben dimarts a Espanya amb material de protecció encarregat per la Generalitat per a garantir el ...
- Aquests dos carregaments nous permetran comptar, en total, amb prop d'un milió de mascaretes, 10.000 equips de protecció individual (EPI) i 10.000 ulleres de protecció ocular
- Aquests dos carregaments nous permetran comptar, en total, amb prop d'un milió de mascaretes, 10.000 equips de protecció individual (EPI) i 10.000 ulleres de protecció ocular


Dos avions procedents de la Xina arriben aquest dimarts a Espanya amb material sanitari que ha encarregat la Generalitat per a continuar garantint el subministrament als centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana.

En el context de l'operació Ruta de la Seda, posada en marxa pel Consell per a combatre la pandèmia de la COVID-19, aquests dos avions permetran comptar, en total, amb quasi un milió de mascaretes, 10.031 equips de protecció individual (EPI) i 10.000 ulleres de protecció ocular.

Un dels avions és un China Cargo que aterrarà a Saragossa, com la setmana passada. Aquest avió, que va eixir de la Xina a les 4.00 hores (hora espanyola), està previst que arribe a Amsterdam cap a les 16.00 hores, i a mitjan vesprada, a Saragossa. Transporta més de 600.000 mascaretes (400.000 quirúrgiques i més de 200.000 FFP2), 10.000 ulleres de protecció ocular i 10.031 granotes EPI.

A més, s'ha pogut aprofitar un vol de la companyia Air China entre Xangai i Barcelona per a incorporar un carregament de més de 300.000 mascaretes FFP2. Aquest avió ha arribat aquesta vesprada.

Com la setmana passada, una vegada passe el control de duana, el carregament es transportarà en camions a un centre logístic de la Generalitat per a la posterior distribució tant als departaments de salut com als centres sociosanitaris.

A més, la Generalitat continua treballant intensament a fi de tancar nous vols per a continuar assegurant l'abastiment en les pròximes setmanes i protegir així la salut dels valencians i valencianes.

Galeria d'imatges