Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

La Conselleria d'Innovació constitueix el comité que avaluarà les solucions innovadores contra la COVID-19

31/03/2020
- Representants de les conselleries d'Innovació, Sanitat, Hisenda i de l'AVI avaluaran les propostes de la crida a la innovació, el termini de la qual finalitza aquest divendres, 3 d'abril
- La iniciativa, dotada amb 2 milions d'euros, ja ha rebut un total de 30 propostes
- Representants de les conselleries d'Innovació, Sanitat, Hisenda i de l'AVI avaluaran les propostes de la crida a la innovació, el termini de la qual finalitza aquest divendres, 3 d'abril
- La iniciativa, dotada amb 2 milions d'euros, ja ha rebut un total de 30 propostes



El comité que avaluarà la crida de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha constituït aquest dimarts un comité per a detectar solucions innovadores contra la COVID-19.

Fins ara, la crida als agents del sistema innovador valencià ha rebut un total de 30 propostes, presentades per empreses, universitats i organismes públics d'investigació, encara que el termini acaba aquest divendres, 3 d'abril, a les 20.00 hores. En aquest moment, el comité constituït començarà a avaluar totes les solucions que s'hagen presentat a la crida.

En aquest sentit, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha agraït la resposta dels agents innovadors i ha afirmat que l'interés que ha despertat la crida "és una mostra que el sistema valencià de la innovació i la investigació està preparat per a desenvolupar amb èxit múltiples solucions que ens permeten fer front a aquesta crisi".

"Hui constituïm aquest comité que avaluarà les solucions innovadores, sempre considerant les necessitats que Sanitat vaja marcant per a ajudar el personal sanitari en el seu treball i millorar l'atenció dels pacients", ha indicat.

Aquest comité està conformat per Carolina Pascual; la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá; el vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche; així com els directors generals d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària, Javier Burgos, i de Model Econòmic, Finançament i Política Financera, Juan Pérez Ballester.

També en formen part el subdelegat de protecció de dades de la Generalitat, Joaquín Cañada, i el responsable de Seguretat de la Informació de la Conselleria de Sanitat, José Miguel Signes.

Requisits

Els requisits són que aquestes solucions no estiguen ara mateix disponibles i, al mateix temps, que puguen implementar-se a curt termini, en àmbits directament relacionats amb la protecció contra la COVID-19 i també per a la millora de l'atenció sanitària.

Així, aquestes ajudes tenen com a finalitat trobar i desenvolupar solucions innovadores per a la fabricació de respiradors, mascaretes, roba, ulleres i guants, amb protecció i prestacions millorades.

També es tracta de buscar solucions encaminades a la detecció i la contenció del virus, amb sistemes de desinfecció massius, així com nous dispositius d'intervenció o tractament.

Les candidatures s'hauran de dirigir a href= <"http://innoavi.es/es/llamada_covid19/" target="_blank">consulteu ac í . El termini estimat de presentació de sol·licituds serà fins al 3 d'abril i es traslladaran a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública l'endemà de la fi del termini.

Per a qualsevol consulta, els agents innovadors es poden dirigir a info.avi@gva.es i als telèfons 96 647 83 60 (Alacant) i 96 386 92 00 (València).