Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

Carolina Pascual destaca el treball de les universitats, personal investigador i agents d'innovació en la crisi

30/04/2020
- La consellera es reuneix per videoconferència amb les i els portaveus d'Universitats, Ciència i Innovació dels grups parlamentaris, als quals ha explicat les mesures adoptades davant de la pandèmia
- "El valor de la investigació i la innovació a la Comunitat és indubtable i la seua actuació durant la pandèmia així ho demostra", ha recalcat
- La consellera es reuneix per videoconferència amb les i els portaveus d'Universitats, Ciència i Innovació dels grups parlamentaris, als quals ha explicat les mesures adoptades davant de la pandèmia
- "El valor de la investigació i la innovació a la Comunitat és indubtable i la seua actuació durant la pandèmia així ho demostra", ha recalcat



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut aquest dijous una reunió per videoconferència amb les i els portaveus d'Universitats, Ciència i Innovació dels grups parlamentaris, als quals ha explicat les mesures adoptades davant de la pandèmia.

Carolina Pascual ha agraït a Pedro Ruiz (PSPV), Luis Martínez (PP), Fernando Llopis (Cs), Papi Robles (Compromís), Pilar Lima (UP) i José María Llanos (Vox) les seues aportacions durant la reunió, al mateix temps que ha valorat "la important tasca dels diputats i diputades de cara a la recuperació i el tarannà que han mostrat per a remar tots en la mateixa direcció i fer front a aquesta crisi".

Durant la trobada, la consellera ha destacat el treball de les universitats, investigadors, investigadores i agents d'innovació en la crisi i ha recalcat que "el valor de la investigació i de la innovació que es fa a la Comunitat Valenciana és indubtable i la seua actuació durant la pandèmia així ho demostra".

En aquest sentit, ha indicat que, davant de la situació generada per la propagació de la COVID-19, "universitats, experts, tecnòlegs, agents del sistema innovador i els investigadors s'han posat a la disposició de la societat de manera immediata per a afrontar la pandèmia i ho han fet de manera generosa i altruista". "La resposta ha sigut extraordinària", ha insistit.

La consellera també ha explicat la crida que la Conselleria ha fet al sistema d'investigació i innovació, amb col·laboració amb l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI). Pascual ha apuntat que, fins ara, ja s'han adjudicat set projectes i que la resta s'estan acabant d'avaluar.

En aquest sentit, ha precisat que aquesta crida, que ha tingut una resposta "extraordinària", ha comptat amb una inversió de 3.250.000 euros i s'hi han presentat propostes encaminades a donar resposta immediata a les necessitats generades per la pandèmia en l'àmbit sanitari.

També s'ha referit a les accions que s'han dut a terme en la lluita contra la bretxa digital, en col·laboració amb altres conselleries i ajuntaments, com el repartiment d'encaminadors amb connexió en municipis de la Comunitat, així com la col·laboració de col·lectius amb discapacitat per a fer accessible la informació digital.

Universitats

En l'àmbit universitari, la consellera ha mantingut "contacte permanent amb les universitats i diverses reunions amb les rectores i rectors per a anar donant resposta als dubtes que s'han anat plantejant". Ha subratllat la col·laboració entre la Conselleria i les universitats per a mantindre el calendari acadèmic i la docència en línia, atenent sempre els criteris sanitaris.

Pel que fa a les beques, ha recordat que la Conselleria "ha adoptat mesures extraordinàries i excepcionals per al curs 2020-21, destinades a protegir l'estudiantat universitari i la igualtat d'oportunitats per a aquelles famílies que tenen rendes més baixes". Així, "les beques salari i les beques per a la realització d'estudis universitaris s'incrementaran perquè arriben a més persones".

També ha volgut traslladar "el desplegament logístic sense precedents que la Generalitat farà en les PAU d'enguany". "Ja estem coordinats amb Sanitat, Justícia i Educació perquè en aquestes dates estiga tot a punt", ha explicat.

Galeria d'imatges