Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Inmuebles públicos

La Conselleria d'Habitatge realitza un miler d'intervencions als habitatges públics des de l'inici de l'estat d'alarma

05/05/2020
- S'ha continuat treballant en el procés d'adequació de 215 habitatges per a destinar-los a famílies vulnerables
- L'atenció a les persones usuàries es desenvolupa per mitjà de telèfon i correu electrònic
- S'ha continuat treballant en el procés d'adequació de 215 habitatges per a destinar-los a famílies vulnerables
- L'atenció a les persones usuàries es desenvolupa per mitjà de telèfon i correu electrònic



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha realitzat un total de 997 intervencions als habitatges públics de la Generalitat des que va començar l'estat d'alarma a conseqüència de la COVID-19 a mitjan març.

A pesar de les mesures excepcionals adoptades, EVha continua amb la tasca de gestió que du a terme al parc d'habitatge que disposa en nombrosos municipis de la Comunitat.

Des de l'inici de la crisi sanitària, la Conselleria ha atés 540 urgències que s'han produït en habitatges. El nombre més gran afecta l'habitabilitat i la salubritat de l'immoble o a la seguretat dels ocupants d'aquest o dels vianants. Es tracta, principalment, de filtracions d'aigua a través de façanes i cobertes, filtracions entre habitatges, embossos en la xarxa de sanejament, escalfadors, reparacions d'instal·lacions elèctriques, despreniments, etc.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que, des de l'entitat, es tenen en compte les necessitats de les persones que resideixen en aquests habitatges i les urgències s'atenen tan ràpidament com siga possible. "Els ciutadans saben que estem ací per a ajudar-los i, en el moment actual, encara és més important que sàpien que són atesos perquè les seues llars reunisquen les condicions dignes d'habitabilitat".

A més de les urgències, la Conselleria ha continuat treballant en el procés d'adequació de molts habitatges que s'han recuperat i que, després d'un procés de reparació, es destinaran a les famílies amb més necessitats residencials.

En aquest sentit, el director general d'EVha, Alberto Aznar, ha destacat la tasca que desenvolupa l'entitat i que és crucial en aquests moments. "El Servei de Promoció i Conservació d'EVha continua treballant perquè l'adequació d'immobles no cesse. Durant aquestes setmanes s'han desenvolupat els procediments per a avançar en la reparació d'immobles i poder posar-los a disposició dels col·lectius més vulnerables".

En l'actualitat, la Conselleria treballa en l'adequació de 296 habitatges i en aquestes últimes setmanes s'han acabat les obres de 34 més. També s'han iniciat 127 expedients per a començar-hi en breu la rehabilitació. Des de la direcció d'EVha s'ha recalcat que totes aquestes actuacions compleixen estrictament les mesures de seguretat i salut i es desenvolupen sota la supervisió dels tècnics de prevenció de riscos laborals.

La reforma i la rehabilitació d'aquests habitatges permet que famílies amb problemes per a assolir un habitatge digne puguen accedir a una casa en condicions. Per tant, mentre es desenvolupa tot el procés d'adequació, els serveis de gestió agilitzen els tràmits d'adjudicació perquè la unitat familiar que resulte designada per a un habitatge determinat puga instal·lar-s'hi al més prompte possible.

Per raons de l'estat d'alarma, les oficines d'EVha romanen tancades. No obstant això, els usuaris que tenen qualsevol classe d'urgència en el seu habitatge són atesos de manera telefònica i via correu electrònic.

L'atenció al públic per a atendre les urgències dels habitatges socials es realitza telefònicament a València i Castelló en el 96 196 47 00 i per a Alacant en el 96 593 82 55. El correu electrònic per a València i Castelló és conservacionpublica_evha@gva.es, mentre que per a Alacant és conservacionpublicaalicante_evha@gva.es.

Les reparacions d'habitatges de lloguer assequible d'EVha s'atenen a València i Castelló en el correu conservacionactivos_evha@gva.es i a la província d'Alacant en conservacionactivosalicante_evha@gva.es.