Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova la contractació d'un servei de consultoria per a la gestió de la logística, transport i duanes de subministrament de material sanitari

08/05/2020
- L'objectiu és disposar d'una adequada gestió en l'adquisició de material sanitari, ja que la majoria és importat d'altres països
- L'import del servei de consultoria ascendeix a 24.200 euros, IVA inclòs
- L'objectiu és disposar d'una adequada gestió en l'adquisició de material sanitari, ja que la majoria és importat d'altres països
- L'import del servei de consultoria ascendeix a 24.200 euros, IVA inclòs



El Ple del Consell ha aprovat una declaració d'emergència per a la contractació d'un servei de consultoria per a la gestió en matèria de logística, transport i duanes per al subministrament de material sanitari, a fi de fer front a la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID-19.

L'objectiu és disposar d'una consultoria per a dur a terme una adequada gestió en l'adquisició i subministrament de material sanitari necessari per a fer front a la COVID-19, ja que la major part de subministrament d'aquest material és importat d'altres països, per la qual cosa comporta una doble dificultat, com són els tràmits de les duanes i, d'altra banda, els etiquetatges necessaris en tractar-se de material sanitari.

L'import estimat de contractació del servei de consultoria per a la gestió de logística en transport i duanes ascendeix a 24.200 euros amb IVA.

L'emergència en la contractació es deu a la urgent necessitat d'importar determinat material sanitari a causa de la crisi del coronavirus, com màscares, tests de detecció d'infecció, respiradors… entre altres productes aprovats per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS).

Els serveis que du a terme la consultoria se centren en consultes prèvies sobre la documentació necessària per a la importació de productes sanitaris, la validació de la documentació, tant des del punt de vista duaner com per la inspecció de farmàcia (AEMPS). 

A més, du a terme la gestió de cessió de llicència de productes sanitaris en aquells casos en què l'importador no la tinga i tramitació d'autorització d'importació de productes davant de l'AEMPS.

D'altra banda, desenvolupa la gestió del servei logístic per a mercaderia solta, servei logístic aeri amb avió complet, servei d'inspecció a la Xina previ a la càrrega, servei logístic (emmagatzematge, recollida, reparació de comandes, etc.) en magatzems sanitaris autoritzats per l'AEMPS.

Finalment, s'encarrega de la gestió de distribució dels productes a centres sanitaris, forces i cossos de seguretat de l'Estat o on es requerisca.