Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova la compra de material informàtic per a minimitzar contagis durant la crisi del coronavirus

08/05/2020
- L'objectiu és l'adquisició d'equips informàtics que permeten realitzar teletreball afavorint la protecció dels professionals
- L'import per a l'adquisició dels equips ascendeix a més de 690.000 euros
- L'objectiu és l'adquisició d'equips informàtics que permeten realitzar teletreball afavorint la protecció dels professionals
- L'import per a l'adquisició dels equips ascendeix a més de 690.000 euros



El Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència per a la compra de material informàtic a fi d'augmentar la protecció dels professionals i minimitzar el risc de contagi durant la crisi del coronavirus.

Per a això, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública hi ha invertit 690.330,36 euros (IVA inclòs) en l'adquisició d'equips informàtics per a poder abastir el personal de Sanitat dels mitjans necessaris per a poder realitzar el seu treball de manera remota i afavorir la protecció dels professionals, així com minimitzar les possibles situacions de risc.

El material que s'ha adquirit són ordinadors portàtils, amb els seus complements, programes Microsoft o lector de targetes, entre altres eines necessàries per a poder facilitar el teletreball.

Com a conseqüència de l'estat d'alarma s'han adoptat les mesures necessàries per a la protecció laboral dels professionals. Així, amb data 16 de març, la Subsecretaria i la Direcció General de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal va dictar una instrucció per la qual s'apliquen a tot el personal de Sanitat mesures excepcionals acordades per a minimitzar els contagis als centres de treball.

En el document realitzat per l'Institut de Seguretat i Salut en el Treball (INAVASSAT) s'indica una distància de dos metres, així com la implementació de mesures de distància de seguretat proposades, com ara mesures organitzatives a escala col·lectiva en el medi de treball.

Els beneficiaris són els professionals de la Conselleria de Sanitat Universal, tant sanitaris com de serveis centrals que puguen prestar els seus serveis en remot.