Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

Universitats, Educació, Justícia i Sanitat coordinen els protocols de l'operació PAU

14/05/2020
- Un grup de coordinació transmetrà als centres els protocols de prevenció, actuació i seguretat per a les proves PAU
- Les proves PAU es duran a terme del 7 al 9 de juliol i vora 20.000 alumnes s'examinaran en 462 instituts i centres de Batxillerat
- Un grup de coordinació transmetrà als centres els protocols de prevenció, actuació i seguretat per a les proves PAU
- Les proves PAU es duran a terme del 7 al 9 de juliol i vora 20.000 alumnes s'examinaran en 462 instituts i centres de Batxillerat



Un grup específic de coordinació de les conselleries d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; Educació, Cultura i Esport; Justícia, Interior i Administració Pública; i Sanitat Universal i Salut Pública treballa en l'operació PAU, amb l'objectiu de concretar dades i establir els protocols d'actuació i prevenció per a les proves d'accés a la universitat (PAU) d'enguany, que es duran a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol.

La Generalitat ha establit un dispositiu extraordinari per a dur a terme les proves d'enguany donada la situació d'excepcionalitat que s'ha creat a causa de la crisi per la COVID-19, perquè la realització dels exàmens als instituts es faça de manera segura i garantint la igualtat d'oportunitats dels estudiants.

Les conselleres d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, han mantingut aquest dijous una nova trobada de treball per videoconferència, a la qual també han assistit els secretaris autonòmics de Seguretat i Emergències, José María Ángel; de Sanitat, Isaura Navarro; i d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, així com el director general de Centres Docents, Joaquín Carrión.

Carolina Pascual ha afirmat que "aquest grup específic de coordinació ja treballa en la concreció de les dades necessàries per al proveïment de material de protecció i prevenció, el nombre d'aules necessàries i la ràtio d'estudiants en cadascuna o la senyalística que es requerisca, entre altres necessitats, perquè l'estudiantat no tinga cap confusió quan accedisca al centre".

Així mateix, segons ha explicat, "es remetrà un protocol de Sanitat als centres i es demanarà, a més, als ambulatoris i centres de salut en cada zona que estiguen coordinats en cas de necessitat" i comptarà amb el suport dels efectius d'Emergències.

Igualment, ha precisat que en cada centre hi haurà dos representants dels tribunals per a assegurar el funcionament correcte de les proves.

Les proves es faran en 462 instituts i centres de Batxillerat de la Comunitat. D'aquests, 161 són a la província d'Alacant, 247 a València i 54 a la província de Castelló.

El grup de coordinació estudia la situació específica de cada centre per a habilitar les mesures necessàries d'atenció als i les estudiants que s'hi examinaran.

Galeria d'imatges