Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova la contractació per procediment d'emergència de subministrament de material sanitari per a la COVID-19

15/05/2020
- L'objectiu és l'adquisició de 15.000.000 de mascaretes quirúrgiques necessàries per a la protecció del personal sanitari i de la ciutadania
- L'import del subministrament ascendeix a 8.250.000 euros
- L'objectiu és l'adquisició de 15.000.000 de mascaretes quirúrgiques necessàries per a la protecció del personal sanitari i de la ciutadania
- L'import del subministrament ascendeix a 8.250.000 euros



El Consell ha aprovat la contractació per procediment d'emergència del subministrament de material sanitari necessari per a la protecció de la ciutadania i del personal sanitari enfront de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana. En concret, l'adquisició de 15.000.000 de mascaretes quirúrgiques.

Aquest procediment es justifica com a conseqüència de l'avanç exponencial de la COVID-19. La situació fa que en l'àmbit mundial s'incremente la demanda de material de protecció per a l'abordatge del virus, circumstància que ha desbordat la capacitat de producció de les factories dedicades a aquest material.

Per això, i a fi de garantir la disposició d'aquests dispositius, amb caràcter urgent es va formalitzar aquest contracte d'adquisició de mascaretes.

Els coronavirus són virus amb coberta lipídica que es transmeten principalment per via respiratòria en gotes de més de 5 microns i pel contacte directe amb les secrecions respiratòries. Alguns procediments que generen aerosols poden incrementar el risc de transmissió del coronavirus.

Com a conseqüència, les precaucions per al maneig dels pacients en investigació, probables o confirmats per SARS-CoV-2, han d'incloure precaucions estàndard, precaucions de contacte i precaucions de transmissió per gotes i, si s'han de produir aerosols, precaucions de transmissió aèria.

Sobre la base del que s'ha esmentat anteriorment, les previsions de consum actual i per als pròxims mesos i el normal abastiment dels centres hospitalaris es requereix un augment de l'aprovisionament per a poder portar a efecte el procediment contra els riscos relacionats amb l'exposició als agents biològics del SARS-CoV-2, i per a dotar d'una reserva estratègica enfront de possibles rebrots de la malaltia en els pròxims mesos.