Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova flexibilitzar els criteris i ampliar els supòsits perquè més persones puguen optar a les ajudes de reducció horària

15/05/2020
- La quantia de les ajudes oscil·la entre els 300 i els 600 euros
- La quantia de les ajudes oscil·la entre els 300 i els 600 euros


El Ple del Consell ha aprovat modificar el decret de concessió directa d'ajudes a treballadors i treballadores acollits a una reducció de jornada a conseqüència de la COVID-19, amb la finalitat d'arribar a un nombre més gran de persones.

Així, entre els requisits per a poder sol·licitar l'ajuda, el Consell ha flexibilitzat el criteri de permanència en la situació de reducció horària i ha exigit, únicament, mantindre-la durant un mes i ha suprimit l'obligació de no superar els 22.000 euros de base imposable en l'Impost de la Renda de les Persones Físiques corresponent a 2018.

D'aquesta manera, els requisits per a optar a l'ajuda són els següents:

a) Figurar d'alta en el Règim General de la Seguretat Social.
b) Haver-se acollit a la reducció de jornada durant el període de l'estat d'alarma en un percentatge igual o superior al 50 % i mantindre aquesta reducció durant, almenys, un mes.
c) Tindre el domicili fiscal a la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d'Economia Sostenible, a través de Labora, ha proposat aquesta modificació després de tindre coneixement de la quantia de persones potencials beneficiàries de la subvenció, així com haver constatat l'existència de crèdit necessari i suficient per a suprimir determinats requisits que minvaven sensiblement el total de persones que foren possibles destinatàries finals.

La quantia de les ajudes serà de 600 euros, si la reducció de jornada està entre el 81 % i el 100 %; de 450 euros, si la reducció oscil·la entre el 61 % i el 80 %, i de 300 euros si la reducció està entre el 50 % i el 60 % de la jornada. En total, Labora destina a ajudes tres milions d'euros.

El termini per a sol·licitar les ajudes serà de 15 dies hàbils des de la publicació d'aquest decret en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV). Les sol·licituds es podran presentar a través de qualsevol registre oficial i de manera telemàtica en la pàgina web de Labora (consulteu ací) amb certificat electrònic.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra