Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pleno del Consell

El Consell destina 17,8 milions d'euros per a ajuda d'habitatge, adquisició de màscares i impuls de solucions innovadores davant de la COVID-19

15/05/2020
El Consell destina 17,8 milions d'euros per a ajuda d'habitatge, adquisició de màscares i impuls de solucions innovadores davant de la COVID-19
- Així mateix, aprova la contractació d'urgència d'eines informàtiques per a garantir el teletreball en la Generalitat
- Així mateix, aprova la contractació d'urgència d'eines informàtiques per a garantir el teletreball en la Generalitat


El Consell ha aprovat mesures, per un import global de 17,8 milions d'euros, destinades a ajudes en matèria d'habitatge per a col·lectius vulnerables; l'adquisició de màscares quirúrgiques; la contractació d'eines informàtiques per a facilitar el teletreball en la Generalitat i per al foment de solucions científiques innovadores per a fer front a la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern Valencià, ha detallat les mesures acordades pel Consell per a fer front a la crisi sociosanitària provocada per la pandèmia COVID-19.

D'aquesta manera, entre altres iniciatives, el Consell ha aprovat un decret pel qual s'estableix la concessió d'ajudes urgents en matèria d'habitatge, per import de cinc milions d'euros, destinades a col·lectius vulnerables.

La vicepresidenta ha assenyalat que les ajudes estaran dirigides a "víctimes de violència de gènere; persones que hagen patit desnonament de l'habitatge habitual; persones sense llar, i altres especialment vulnerables".

Oltra ha explicat que la quantia de l'ajuda "s'establirà en cada cas atenent les circumstàncies personals de la persona beneficiària, amb un informe previ favorable dels serveis socials de l'entitat local".

La quantia de l'ajuda podrà ser, d'una banda, de fins a 600 euros al mes i fins al 100 % de la renda o preu d'ocupació de l'immoble. En casos degudament justificats, podrà arribar fins a 900 euros mensuals. D'altra banda, podrà arribar als 200 euros al mes per a atendre les despeses de manteniment, comunitat i subministraments bàsics, amb el límit del 100 % d'aquestes.

15 milions de màscares

D'altra banda, el Consell ha donat el vistiplau a la contractació d'emergència, per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de 15 milions de màscares quirúrgiques per un import de 8,2 milions d'euros.

Aquesta mesura té com a objectiu dotar els centres sanitaris "d'una reserva estratègica i potenciar la capacitat de resposta davant de l'aparició de nous repunts de contagis", ha indicat la vicepresidenta.

Innovació davant de la COVID-19

El Consell també ha aprovat un nou decret de bases per a la concessió directa d'ajudes urgents, per un import de 2,4 milions d'euros, per a finançar solucions científiques innovadores directament relacionades amb la COVID-19.

Aquestes ajudes se sumen al mig milió d'euros que el Consell va aprovar fa unes setmanes, de manera que l'import total per a propostes innovadores és pròxim als 3 milions d'euros.

Oltra ha recordat que es tracta d'ajudes a "empreses i organismes d'investigació, com instituts tecnològics, universitats, hospitals o fundacions del nostre territori que han presentat projectes innovadors que encara no estan disponibles en el mercat", com respiradors, millora en els equips de protecció, traçabilitat del virus a través d'aigües residuals, solucions tèxtils innovadores, etc.

Teletreball en l'Administració

Entre altres assumptes, el Consell també ha sigut informat de la tramitació d'urgència de la contractació, per 2,1 milions d'euros, del subministrament de llicències de programari i serveis associats, a fi de garantir el teletreball en la Generalitat i dotar el personal empleat públic d'eines informàtiques col·laboratives que li permeten dur-lo a terme adequadament.

Aquesta mesura s'emmarca en el pla 'Funcion@GVA', posat en marxa per la Direcció General de Tecnologies de la Informació, dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en col·laboració amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i que preveu aspectes precisos que contribuïsquen a mantindre el funcionament de la Generalitat.

Desescalada en serveis socials

Així mateix, el Consell també ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives sobre les directrius per a organitzar els serveis socials d'atenció primària amb motiu de les fases de desconfinament.

La vicepresidenta ha precisat que els serveis socials, "en tant que serveis essencials, han prestat atenció a les persones més vulnerables des que es va decretar l'estat d'alarma, tant de manera presencial com telemàtica".

La resolució estableix, per tant, les directrius que s'han de seguir per a la incorporació del personal que no ha estat fent atenció presencial, que es farà de manera progressiva, "de manera que les plantilles puguen estar completes l'últim dia hàbil de la fase 1 de desescalada", ha indicat Oltra.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Asimismo, aprueba la contratación de urgencia de herramientas informáticas para garantizar el teletrabajo en la Generalitat

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra