Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
COVID-19

La Generalitat assigna quasi un centenar d'habitatges públics a famílies en risc d'exclusió social des de l'inici de l'estat d'alarma

18/05/2020
- La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'EVha, continua amb els processos de reparació i adjudicació
- La província de València suma 54 assignacions d'immobles, la d'Alacant, 23 i la de Castelló, 18
- La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'EVha, continua amb els processos de reparació i adjudicació
- La província de València suma 54 assignacions d'immobles, la d'Alacant, 23 i la de Castelló, 18



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat un total de 95 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat des de l'inici de la crisi del coronavirus a mitjan març.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha remarcat que atendre les necessitats residencials de les famílies més vulnerables "és un servei essencial que en aquests moments tan complexos encara es fa més necessari, ja que l'habitatge s'ha convertit en el refugi principal".

Per aquesta raó ha destacat la labor desenvolupada per l'EVha, entitat encarregada de la gestió dels habitatges públics de la Generalitat, "perquè els processos de reparació d'habitatges i d'adjudicació d'immobles no han cessat, i sempre compleixen estrictament les mesures de seguretat i salut, perquè els ciutadans tinguen accés a un habitatge digne tan ràpidament com siga possible".

La major part dels habitatges assignats ha correspost a la província de València, amb un total de 54. Per municipis, la distribució ha sigut la següent: 17 a Gandia, 8 a Sagunt, 7 a Paterna, 7 a València, 6 a Algemesí, 3 a Vilamarxant, 2 a Sollana i 1 a Tavernes de la Valldigna, Bétera, Alfafar i Albaida.

Pel que fa a la província d'Alacant, s'han assignat 23 habitatges: 18 a Orihuela, 3 a Alcoi, 1 a Castalla i una altra a San Miguel de Salinas. La província de Castelló ha sumat 18 adjudicacions: 17 a Castelló de la Plana i 1 a Vinaròs.

Cinc dels habitatges públics concedits durant aquests últims mesos han sigut per a afectats per execucions hipotecàries i altres tres a víctimes de violència de gènere. A més, també s'ha atés amb caràcter d'urgència la necessitat d'un habitatge a la ciutat de València.

El director general de l'EVha, Alberto Aznar, ha remarcat "l'enorme esforç de la plantilla de l'entitat per a continuar prestant el servei en les circumstàncies actuals", així com "el treball conjunt que l'administració autonòmica i local desenvolupen per a donar una solució a les famílies amb necessitats més grans". En aquest sentit, ha mostrat la seua satisfacció per "la gran labor que fan els serveis socials municipals, el primer escaló administratiu a què accedeixen les persones amb problemes".

Cal recordar que, entre les mesures adoptades pel Consell per a fer front a la situació d'excepcionalitat provocada per la COVID-19, els i les residents de tots els habitatges públics que gestiona la Conselleria d'Habitatge estan exemptes del pagament de les rendes durant els mesos d'abril, maig i juny. A més, als llogaters i llogateres amb renda bonificada també se'ls ha ampliat tres mesos la duració de la bonificació.

Galeria d'imatges