President
COVID-19

Ximo Puig avança que la Generalitat treballa en un catàleg de platges que destaque l'atractiu de tota la costa valenciana i en una app que n'informe la ciutadania sobre l'ocupació

19/05/2020
Ximo Puig avança que la Generalitat treballa en un catàleg de platges que destaque l'atractiu de tota la costa valenciana i en una app que ...
- El president subratlla que Turisme està elaborant també un document amb recomanacions que servisca d'ajuda als ajuntaments per a garantir el gaudi segur de les platges
- El president subratlla que Turisme està elaborant també un document amb recomanacions que servisca d'ajuda als ajuntaments per a garantir el gaudi segur de les platges

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Generalitat treballa en un catàleg de platges i cales de la Comunitat Valenciana, així com en una aplicació informàtica que permetrà orientar la ciutadania sobre el grau d'ocupació d'aquestes a l'hora de prendre una decisió per a evitar aglomeracions.

Així ho ha explicat després de la reunió de treball per videoconferència que ha mantingut amb les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a abordar la seguretat de les platges de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu és, tal com ha explicat el responsable del Consell, "assolir platges segures per a la ciutadania", per a la qual cosa és necessari "un exercici de corresponsabilitat" que implique les diverses institucions.

Per a facilitar un gaudi segur de les platges, la Generalitat està elaborant un catàleg de platges i cales que contribuirà a difondre "l'enorme riquesa" que atresora la Comunitat Valenciana en aquest àmbit.

Puig ha recordat que el 70 % de la franja costanera del territori valencià està formada per platges i cales, algunes d'aquestes desconegudes, per la qual cosa la iniciativa ajudarà a donar-les a conéixer. Es tracta, hi ha afegit, "d'una gran oportunitat per a mostrar aquestes platges extraordinàries" amb què compta la Comunitat.

De manera paral·lela, la Conselleria d'Innovació treballa en el disseny d'una app senzilla que puga ser una eina útil perquè els ciutadans i les ciutadanes puguen conéixer l'estat d'ocupació de les platges a l'hora de decidir a quina anar.

El president ha explicat també que Turisme Comunitat Valenciana està preparant, a més, un document amb recomanacions que servisca d'ajuda als ajuntaments per a facilitar l'accés segur a les platges. Amb la qual cosa es pretén, ha indicat, oferir "tota la informació" possible a les corporacions locals, de manera que tinguen "un marc normatiu que reforce la seguretat en les platges".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del presidente de la Generalitat, Ximo Puig