Presidència

Colomer trasllada al sector turístic d'Alacant "la necessitat d'unir esforços" entre administracions i empreses per a recuperar l'activitat amb garanties de seguretat

21/05/2020
Colomer trasllada al sector turístic d'Alacant 'la necessitat d'unir esforços' entre administracions i empreses per a recuperar l'activitat amb ...
- El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç d'Alacant
- El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç d'Alacant


El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç d'Alacant, en la qual ha insistit en el fet que, "en aquest context, hem d'actuar units, tant administracions com sector turístic, per a recuperar l'activitat turística amb les màximes garanties de seguretat".

Colomer ha reconegut que la paralització del turisme per la pandèmia de la COVID-19 "ha sigut un colp molt dur per a la nostra economia, que es basa precisament en la llibertat de moviments de la gent", i ha recordat que "el sector turístic ha sigut el primer que ho va entendre i va sacrificar tot a canvi de la salut de les persones".

Per això, el responsable de Turisme ha explicat que, "en aquests moments, el tema que més ens ocupa i preocupa són els protocols per a la tornada de tots els subsectors turístics" i "estem treballant amb l'ICTE en l'elaboració d'aquestes mesures generals que han de servir-nos com a guia a tot el territori nacional, perquè no podíem inventar 17 normatives diferents per a afrontar la seguretat que se'ns requereix a tots".

En aquesta línia, ha assenyalat que "Turisme Comunitat Valenciana també treballa en l'elaboració d'una guia en el tema de gestió de platges, per a acostar-nos encara més al nostre territori i les seues singularitats" i que "és important que tots estiguem units en aquestes especificacions per a aportar les màximes garanties a l'usuari".

Quant a la recuperació del turisme internacional, Colomer ha indicat que "el turisme a la Comunitat Valenciana no serà el mateix sense el turisme internacional" i que "hem d'observar les decisions que es prenen en aquest sentit, ja que Europa, de manera esperançadora, parla per primera vegada amb una certa consistència sobre el paper protagonista que el turisme ha de tindre en la recuperació general".

Colomer ha recalcat que en el moment que "es prenguen decisions que ajuden a reconciliar regions que estiguem en la mateixa situació i obrir nous corredors que ens permeten reactivar el moviment, ací estarem" i ha insistit en el fet que "en breu, començarem a recuperar la promoció per a no perdre el nostre posicionament en els mercats internacionals".

Colomer també s'ha referit a la importància "d'accelerar l'aplicació de la tecnologia i la Xarxa de DTI-CV, perquè el moment ens demostra que la intel·ligència és ja una necessitat urgent".

Així mateix, el titular de Turisme ha destacat que el programa d'acceleració empresarial 'Accetur', que impulsa Turisme CV en col·laboració amb les cambres de comerç, ha sabut redirigir-se i adaptar-se al moment per a seguir-hi".

Des de la Cambra de Comerç d'Alacant han traslladat la seua preocupació "per la incertesa general" i "la necessitat de remarcar la importància del sector turístic per a l'economia i l'estabilitat de la Comunitat Valenciana".

Galeria d'imatges