Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova les col·laboracions amb la Universitat de València i la Universitat d'Alacant en matèria de transparència i participació

22/05/2020
- La Conselleria de Participació destina 40.000 euros?a la Càtedra de Govern Obert de la Universitat de València
- Subvenciona també amb 30.000 euros dos convenis amb la Universitat d'Alacant per a 2020
- La Conselleria de Participació destina 40.000 euros?a la Càtedra de Govern Obert de la Universitat de València
- Subvenciona també amb 30.000 euros dos convenis amb la Universitat d'Alacant per a 2020



El Ple del Consell ha aprovat tres convenis de col·laboració en matèria de transparència i participació ciutadana entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat de València (UV).

Aquests convenis permeten continuar treballant durant l'exercici 2020 amb les universitats públiques valencianes per a reforçar i impulsar els valors de la transparència i la participació ciutadana en l'àmbit educatiu.

En aquest sentit, la Conselleria de Transparència renova la Càtedra de Govern, Participació i Dades Obertes amb la Universitat de València a través d'un conveni per a actuacions en matèria de transparència i bon govern, que té una dotació de 40.000 euros.

Entre les activitats previstes en aquesta col·laboració destaquen les relacionades amb la formació, la divulgació i la sensibilització; així com la investigació i el desenvolupament, i les relacionades amb la transparència, l'accés a la informació pública, el bon govern, les dades obertes i la integritat institucional.

Per a fer-ho, s'hi inclouen actuacions com la que s'ha posat en marxa del Portal Observatori: 'Dret i COVID-19', o la investigació participada 'Transformacions digitals i intel·ligència artificial en l'Administració i els seus serveis com a resposta a la COVID'.

Així mateix, engloba el VII Congrés de l'Avanç del Govern Obert i el V Congrés de Bon Govern i Transparència de la Comunitat Valenciana; el XII Congrés de Comunicació Digital, que presta una atenció especial a la dimensió local de la comunicació; a més d'altres congressos, tallers, jornades, seminaris, cursos, i difusió en xarxes socials, relacionats amb la matèria del conveni.

Universitat d'Alacant

El Consell ha aprovat, al seu torn, convenis respectius de col·laboració amb la Universitat d'Alacant amb un finançament de 30.000 euros cada un d'aquests.

El primer se centra en la participació ciutadana i el foment de l'associacionisme, mentre que el segon permet renovar la col·laboració que ja hi havia en exercicis anteriors per al foment d'activitats en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional.

La col·laboració en matèria de participació ciutadana i foment de l'associacionisme preveu el desenvolupament d'un panell dinàmic de bones pràctiques participatives a la Comunitat Valenciana, en municipis de més de 10.000 habitants; el disseny d'un projecte per a la realització d'un diagnòstic estratègic de la situació del sector associatiu valencià, i la col·laboració en el disseny i l'organització d'una jornada a la Universitat d'Alacant, amb entitats locals de la província, sobre governança participativa.

Quant al conveni relacionat amb la transparència, s'orienta al desenvolupament d'accions d'informació i sensibilització a través de la posada en marxa de conferències, fòrums, congressos i activitats anàlogues; publicacions; edicions, i difusió en xarxes socials. També en matèria de formació mitjançant jornades, mòduls, seminaris i activitats anàlogues.

En totes les accions es tindrà en compte la possibilitat d'adaptació a les circumstàncies provocades per l'estat d'alarma davant de l'emergència sanitària per la COVID-19.