Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Sectores Productivos

Climent trasllada el seu suport als sectors del metall, calcer i automoció per a treballar conjuntament en la reactivació de l'economia post-COVID-19

25/05/2020
- El conseller d'Economia s'ha reunit amb Femeval i ha presidit la Mesa Sectorial del Calcer
- Dimecres que ve tindrà lloc la Mesa Sectorial del Sector del Metall
- El conseller d'Economia s'ha reunit amb Femeval i ha presidit la Mesa Sectorial del Calcer
- Dimecres que ve tindrà lloc la Mesa Sectorial del Sector del Metall



El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha traslladat el seu suport als sectors del metall, el calcer i l'automoció de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que, des de la Conselleria, "treballarem conjuntament amb aquests en la reactivació de l'economia post-COVID-19 i per a estar preparats per als reptes i les prioritats del nou escenari".

Climent ha fet aquestes declaracions després de mantindre reunions amb representants del sector del metall i del calcer i després de la reunió amb el sector de l'automoció, en la qual han participat la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, i la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez.

En primer lloc ?en la reunió amb el president de la Federació Empresarial Siderúrgica Valenciana, Femeval, Vicente Lafuente, i amb el seu secretari general, Alejandro Solivares? s'han abordat actuacions que comprenen la reorientació al mercat local i la reactivació industrial mitjançant iniciatives que estimulen el consum i accions dirigides a diversificar, observar, traccionar i gestionar.

En aquest sentit, el titular d'Economia ha coincidit amb els representants de Femeval en el fet que "els estímuls al consum són una política imprescindible en aquest doble procés de reindustrialització i de reorientació al mercat domèstic".

Així mateix, s'hi ha tractat sobre la importància d'apostar per cadenes de subministrament de proximitat, tenint en compte que la COVID-19 ha evidenciat el perill que suposa la dependència de tercers de les cadenes de productes vitals per a la societat en moments difícils, per la qual cosa consideren que "és necessari comptar també amb una estratègia de relocalització".

Altres qüestions que s'han plantejat són la millora de la competitivitat apostant per mercats laborals àgils, un mercat financer al servei de l'economia real i la flexibilització de l'administració; el creixement i la cooperació empresarial; una necessària transformació digital, el foment de les TEIC, i incentius públics.

De la mateixa manera, el conseller i Femeval han acordat advocar per una innovació oberta i nous reptes per al sector; per les energies renovables, l'autoconsum i la mobilitat, així com propostes per a recuperar i gestionar el talent i millorar la qualificació.

Climent ha avançat que dimecres que ve, 27 de maig, tindrà lloc la Mesa Sectorial del Metall.

Mesa Sectorial del Calcer

El conseller ha participat en la Mesa Sectorial del Calcer, "una mostra de la reactivació per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dels espais de participació per a actualitzar el Pla estratègic de la indústria (PEIV) i redefinir prioritats després de la COVID-19".

En la trobada s'hi ha insistit en la "necessitat d'aportar liquiditat per a les indústries del sector i en la transformació digital per a anticipar-se a les necessitats de les persones consumidores i, especialment, per a suplir les dificultats de comercialització i d'exposició en recintes internacionals actuals, així com en la millora de la producció necessària per a la relocalització industrial".

Durant la Mesa Sectorial també s'han abordat aspectes que s'han de reorientar i potenciar, com la formació de les persones treballadores, continuar amb la internacionalització i continuar promovent la innovació en les pimes de la Comunitat Valenciana.

Mesa Sectorial de l'Automoció

Així mateix, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, i la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez, han participat en la Mesa Sectorial de l'Automoció, en la qual s'ha insistit en la visibilitat de les capacitats específiques del clúster valencià de l'automoció "perquè la qualitat de la producció és molt alta".

"Durant aquesta pandèmia de la COVID-19 s'han revelat capacitats industrials inesperades per als mateixos fabricants i per això aquest és el moment per a continuar diversificant amb més cooperació i innovació", ha explicat la directora general.

Un altre aspecte clau en què es treballarà "és a continuar apostant per l'economia circular i l'emmagatzematge energètic i la capacitat per a desenvolupar noves solucions de mobilitat combinada amb una altra classe d'aplicacions", hi ha afegit en aquest sentit.