Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Transparència

Participació resol declarar d'interès general la convocatòria d'ajudes a entitats locals que fomenten la transparència

27/05/2020
- La Generalitat destina 400.000 euros a aquesta convocatòria
- Rosa Pérez Garijo assenyala que, en moments com l'actual, "encara són més importants, si cap, els mecanismes de transparència i bon govern"
- La Generalitat destina 400.000 euros a aquesta convocatòria
- Rosa Pérez Garijo assenyala que, en moments com l'actual, "encara són més importants, si cap, els mecanismes de transparència i bon govern"



La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha dictat una resolució en la què declara d'interès general la convocatòria de subvencions destinades a les entitats locals de la Comunitat Valenciana per al foment de la transparència i l'accés a la informació pública.

La resolució -publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana- té com a objectiu, segons ha explicat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, "protegir aquest interès general i donar continuïtat en la tramitació d'aquestes ajudes, les quals segueixen la línia que tenim marcada de reforçar la transparència, el dret a la informació pública de la ciutadania i la rendició de comptes en les institucions públiques, en una situació com la que estem vivint ara i que ha provocat la pandèmia de la COVID-19".

En el moment en el què est declarà l'estat d'alarma, l'esmentada convocatòria estava pendent de finalitzar la tramitació, concretament pendent de la seua publicació.

Aquesta convocatòria de subvencions té assignada una partida de 400.000 euros i es tramitarà amb un procediment de concurrència competitiva, dirigida, a les entitats locals i mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a fomentar la transparència en l'activitat pública i el bon govern.

Pérez Garijo ha subratllat que, en aquestos moments, "són més importants, si cap, els mecanismes de transparència, tant de publicitat activa com de dret d'accés, així com les bones pràctiques d'integritat i bon govern".

"Són eines que generen confiança en les institucions, faciliten el control de l'activitat pública per part de la ciutadania i permeten previndre males pràctiques, ha afegit.

Més informació: consultar ací