Sanitat Universal i Salut Pública
Investigación biomédica

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General de València invertirà més de 100.000 euros a impulsar set projectes d'investigació

14/06/2020
La Fundació d'Investigació de l'Hospital General de València invertirà més de 100.000 euros a impulsar set projectes d'investigació
- Com cada any, la Fundació acaba d'obrir el termini de la convocatòria dels Premis Promoció de la Investigació 2020 que organitza
- Com cada any, la Fundació acaba d'obrir el termini de la convocatòria dels Premis Promoció de la Investigació 2020 que organitza


La Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València (FIHGUV) ha seleccionat set projectes guanyadors en la convocatòria que anualment té lloc per a promoure la investigació entre els i les professionals del Departament de Salut València-Hospital General.

La cirurgia axil·lar en càncer de mama, la infecció per càndida auris, el desenvolupament d'un algoritme per al pronòstic del càncer d'ovari i endometriosi, la identificació de biomarcadors per a la detecció d'aneuploïdies fetals, les alteracions en el pronòstic de la pneumònia adquirida, l'estandardització del llenguatge en la planificació de les cures en infermeria i l'estudi de la utilització de medicaments potencialment inapropiats en pacients majors de 65 anys durant la seua estada hospitalària són els temes dels projectes d'investigació guanyadors en aquesta edició, que compten amb un finançament global de 106.610 euros.

Els projectes d'investigació han sigut valorats per la comissió avaluadora dels premis, formada per professionals de diverses àrees i especialitats. Així mateix, els treballs els avalua el Comité Ètic d'Investigació Clínica del Consorci Hospital General de València (CEIm).

"Amb aquestes ajudes volem impulsar la investigació entre els i les professionals del nostre departament de salut i, especialment, donar suport a investigadors que comencen, ja que, en les bases dels premis, valorem com a mèrit preferencial que en els equips d'investigació s'incloga residents que puguen emprar aquests projectes d'investigació com a inici de la seua tesi doctoral", explica la gerent de la Fundació, Raquel Gálvez.

D'altra banda, com cada any, la Fundació acaba d'obrir el termini de la convocatòria dels Premis Promoció de la Investigació 2020. Com a novetat, s'ha convocat una beca al millor projecte d'investigació en SARS-CoV-2 o malalties COVID-19, atés el context d'emergència sanitària global que requereix mesures ràpides i efectives per a millorar el diagnòstic de pacients amb aquesta infecció i el desenvolupament de mesures de salut pública per a respondre a aquesta epidèmia. El termini de presentació dels projectes estarà obert fins al pròxim 6 de setembre.

Guardonats amb els Premis Dr. López-Trigo 2019

·Juan Vicente Mulet. Microbiologia. 'Estudio clínico-epidemiológico del patógeno emergente Candida auris. Bases microbiológicas para su control'.

·Alberto Ríos Agudo. Unitat Funcional de Mama. 'Cirugía axilar en el cáncer de mama. ¿Es necesaria siempre la biopsia selectiva del ganglio centinela? Identificación de factores que permitan no realizarla'.

·Ángela Garrido Bartolomé. Unitat de Docència d'Infermeria. 'Normalització del treball infermer mitjançant la utilització del llenguatge estandarditzat (NANDA, NOC, NIC), la planificació de cures i el mesurament de resultats en salut'.

Guardonats amb els Premis Fundació d'Investigació 2019

·Josep Marí Aleixandre. Ginecologia. 'Desarrollo de un algoritmo pronóstico en cáncer de ovario y endometriosis basado en marcadores inmunitarios de la transición epitelio-mesénquima'.

·Cristina Guallart Noguera. Anàlisis Clíniques. 'Identificación de biomarcadores proteicos en líquido amniótico y suero materno para la detección de aneuploidías fetales'.

·Noelia Carrión Collado. Pneumologia. 'Impacto de la alteraciones del facto de transcripción HIF 1 Alfa en el pronóstico de la neumonía adquirida en la CV'.

Guardonada amb el Permi 20é Aniversari FIHGUV

·Virginia Merino Martín. Farmàcia Hospitalària. 'Estudio de la utilización de medicamentos potencialmente inapropiados en pacientes >65 años durante la estancia hospitalaria'.

Galeria d'imatges