President
COVID-19

Ximo Puig anuncia un programa d'incentius al turisme per a potenciar la demanda a la Comunitat Valenciana durant la temporada baixa

29/06/2020
Ximo Puig anuncia un programa d'incentius al turisme per a potenciar la demanda a la Comunitat Valenciana durant la temporada baixa
- El pla d'incentius preveurà una primera etapa, que comprendrà de l'1 d'octubre al 15 de desembre, i una segona, que començarà el 7 de gener i conclourà en Pasqua
- La Conselleria de Sanitat estudiarà les mesures que planteja el sector sobre reducció de la distància entre les taules en bars i restaurants i l'aforament dels locals d'oci nocturn
- El pla d'incentius preveurà una primera etapa, que comprendrà de l'1 d'octubre al 15 de desembre, i una segona, que començarà el 7 de gener i conclourà en Pasqua
- La Conselleria de Sanitat estudiarà les mesures que planteja el sector sobre reducció de la distància entre les taules en bars i restaurants i l'aforament dels locals d'oci nocturn


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa un programa d'estímul a la demanda turística a la Comunitat Valenciana, per a reactivar l'activitat en el sector durant la temporada baixa.

Puig ha anunciat aquesta mesura després de la reunió telemàtica que ha mantingut amb el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a avaluar la situació del sector turístic derivada de la pandèmia de COVID-19 i estudiar mesures addicionals de suport.

El president ha avançat que es busca arbitrar ajudes perquè aquells establiments amb convenis amb la Generalitat puguen determinar uns preus de referència, tot això a fi de dinamitzar el sector en moments d'ocupació baixa.

A més, ha concretat que el pla d'incentius preveurà una primera etapa, que comprendrà de l'1 d'octubre al 15 de desembre, i una segona, que començarà el 7 de gener i conclourà en Pasqua.

El programa també executarà la iniciativa aprovada per unanimitat per les Corts la setmana passada, tal com ha precisat el president, que s'ha mostrat partidari de la col·laboració publicoprivada per a sumar esforços de cara a reactivar el turisme també a la tardor i l'hivern d'enguany.

El president s'ha referit també a la rellevància de l'"aval" atorgat per Alemanya a la Comunitat Valenciana com a destinació turística segura, simbolitzat en la visita de dimarts passat del ministre d'Assumptes Exteriors d'Alemanya, Heiko Maas, la primera d'un representant d'un govern europeu a Espanya després de l'alçament de l'estat d'alarma.

Puig ha destacat en aquest sentit el "paper fonamental" del mercat alemany, que havia experimentat un increment del 7 % en les últimes temporades, per a la reactivació del sector turístic de la Comunitat.

El programa d'incentius a demanda que ha anunciat el president se suma a altres iniciatives posades en marxa ja, com les ajudes directes destinades a empreses i personal treballador autònom adherits a programes de producte de Turisme Comunitat Valenciana; que compten amb el distintiu de qualitat turística SICTED, o per a agències de viatge.

Aquesta última mesura ha permés que Turisme destine 6,5 milions d'euros en ajudes directes al sector turístic de treballadors i treballadores per compte propi; pimes, i festivals de música que s'han vist afectats per la COVID-19, i se sumen a altres mesures com el pla d'infraestructures per a pal·liar els desperfectes que va causar el temporal Gloria.

A més, també ha destacat la línia, per un import de 10 milions d'euros, que ha impulsat l'Institut Valencià de Finances per a ajudar amb crèdits bonificats a la recuperació de l'activitat del sector turístic.

Propostes del sector sobre limitació d'aforaments

Paral·lelament, el president ha assenyalat que es traslladaran a la Conselleria de Sanitat les propostes plantejades pel sector turístic per a modificar aspectes relacionats amb la limitació d'aforaments. Tal com ha precisat, aquestes propostes consisteixen a reduir la distància entre taules fixada en terrasses i interior de bars i restaurants, de 2 metres a 1,5 metres, i augmentar al 75 % la possibilitat d'ocupació en els locals d'oci nocturn.

El responsable del Consell ?que ha precisat que mantindrà una reunió en els pròxims dies amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló? ha indicat que qualsevol canvi en aquestes restriccions estarà determinat per la decisió que adopte la Conselleria de Sanitat atenent els criteris de seguretat sanitària.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El plan de incentivos contemplará una primera etapa, que abarcará del 1 de octubre al 15 de diciembre, y una segunda, que comenzará el 7 de enero y finalizará en Pascua

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig