Sanitat Universal i Salut Pública
Infraestructuras sanitarias

Sanitat licita les obres de desamiantatge del pavelló central de l'antic hospital La Fe

04/07/2020
Sanitat licita les obres de desamiantatge del pavelló central de l'antic hospital La Fe
- Aquesta operació constituirà una de les intervencions de desamiantatge estructural d'edificis de més envergadura realitzada a Espanya
- El pressupost de licitació de l'obra ascendeix a 7,9 milions d'euros i afecta 43.845,34 metres quadrats d'un total de 51.459,25 del pavelló central
- Aquesta operació constituirà una de les intervencions de desamiantatge estructural d'edificis de més envergadura realitzada a Espanya
- El pressupost de licitació de l'obra ascendeix a 7,9 milions d'euros i afecta 43.845,34 metres quadrats d'un total de 51.459,25 del pavelló central



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació la licitació de les obres de desamiantatge estructural del pavelló central de l'antic hospital La Fe.

D'aquesta manera, es continuen les obres de transformació de l'antic hospital La Fe de Campanar en el nou Complex Sanitari 'Campanar-Ernest Lluch', com a pas previ necessari per a la posterior demolició.

Aquesta obra té un pressupost de licitació de 7.921.471,66 euros (IVA inclòs). La superfície construïda del pavelló central és de 51.459,25 metres quadrats, dels quals estan afectats per l'amiant estructural que s'ha de retirar uns 43.845,34.
Aquesta operació constituirà una de les intervencions de desamiantatge estructural d'edificis de més envergadura realitzada a l'Estat espanyol. Aquesta actuació és semblant a la ja realitzada en el pavelló de rehabilitació i que va finalitzar l'estiu passat.

S'espera que les obres es puguen iniciar el desembre de 2020 i acaben l'octubre de 2021 amb un termini d'execució de 10 mesos.

Per la seua banda, les obres de construcció del nou centre de salut 'Campanar II' iniciades el gener de 2020 continuen en fase d'execució. Aquest nou centre d'atenció primària donarà servei al Departament de Salut València-La Fe i disposarà d'un punt d'atenció continuada amb 6 consultes d'urgències, sala de rajos X, 34 consultes de medicina de família, 6 consultes pediàtriques, una unitat d'odontologia preventiva, una sala d'extraccions, tractament i cures, una àrea de cirurgia menor ambulatòria, una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, una àrea de salut sexual i reproductiva, una àrea de salut mental, una àrea de prevenció precoç del càncer de mama i l'àrea administrativa i de direcció del centre. Aquest centre donarà servei a uns 31.000 habitants.

Centre d'Especialitats

Quant al nou centre d'especialitats, que donarà servei d'atenció especialitzada a uns 250.000 habitants, disposarà d'una àrea de cirurgia major ambulatòria amb 4 quiròfans, 55 consultes de 19 especialitats, amb 11 sales d'exploracions funcionals, gabinet d'endoscòpies, àrea de diagnòstic per imatge, àrea d'extraccions i laboratori i l'àrea administrativa i de direcció del centre.

Els dos edificis, que ocuparan una superfície d'uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l'antic hospital La Fe, milloraran tant l'atenció primària dels veïns de la zona de Campanar, gràcies al nou centre de salut, com l'atenció especialitzada, ja que l'edifici d'especialitats es concep com un centre d'alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments al nou hospital La Fe de Malilla i atendre amb la màxima celeritat els pacients.

Al mateix temps, també continuen en execució les obres per a la reforma i rehabilitació de l'antic edifici d'Investigació i Laboratoris per a albergar la nova seu del Servei d'Emergències Sanitàries de València (SES), que actualment s'ubica a l'antiga Escola d'Infermeria de Campanar.

En l'edifici reformat s'ubicaran, a més de les dependències administratives i d'emmagatzematge del SES, les bases SAMU Alfa III i Alfa VII, que cobreixen l'àrea metropolitana de València.

Galeria d'imatges