Hisenda i Model Econòmic
Hisenda

L'Agència Tributària Valenciana atén 17.777 persones mitjançant el servei telefònic d'ajuda per a la realització de la declaració de la renda

08/07/2020
- L'atenció per a la campanya de la 'Renda 2019' s'ha desenvolupat únicament de manera telefònica com a conseqüència de la crisi del coronavirus
- L'ATV ha contractat 40 treballadors per a reforçar-ne la plantilla durant la campanya
- L'atenció per a la campanya de la 'Renda 2019' s'ha desenvolupat únicament de manera telefònica com a conseqüència de la crisi del coronavirus
- L'ATV ha contractat 40 treballadors per a reforçar-ne la plantilla durant la campanya



L'Agència Tributària Valenciana (ATV) ha atés a través del servei telefònic per a la realització de la declaració de la renda de 2019 un total de 17.777 persones, i el nombre de les declaracions de la renda que s'han presentat ha sigut de 13.182.

La campanya 'Et telefonem', que ha desenvolupat l'ATV en col·laboració amb l'AEAT, ha oferit un servei de confecció de la declaració de manera telefònica, a fi de facilitar a totes les valencianes i valencians el compliment de les seues obligacions tributàries posant a la seua disposició mitjans d'atenció i ajuda que els han evitat desplaçaments per a realitzar aquests tràmits i garantir, d'aquesta manera, la seua seguretat.

Per províncies, el nombre de persones que s'ha atés a la província de València ha ascendit a 9.225, a la de Castelló ha sigut un total de 3.955 i a la d'Alacant, 4.597. Quant a les declaracions presentades a València, han sigut 6.896, a Castelló, 2.853 i a Alacant, 3.433.

A més, cal destacar que s'ha atés una mitjana de 15 consultes diàries per lloc, i s'han presentat 11 declaracions diàries per lloc. Quant a les consultes que s'han rebut, s'han abordat aspectes relacionats amb arrendaments, obres de rehabilitació o adquisició d'habitatge per menors de 25 anys.

Reforç de personal

Per a la campanya de 'Renda 2019', l'ATV ha reforçat la plantilla contractant un total de 40 treballadors, amb la qual cosa ha comptat amb 47 funcionaris de carrera i interins que han atés les cites de manera telefònica des del seu lloc de residència, com a conseqüència de la suspensió de l'atenció presencial com a mesura de prevenció enfront del coronavirus. D'aquesta manera s'han adoptat noves solucions per a mantindre la qualitat i la prestació del servei oferit a la ciutadania.

A més, l'ATV ha mantingut operativa la línia telefònica d'atenció de dubtes i ha posat a disposició dels municipis diversos canals de comunicació per a resoldre qüestions relacionades amb l'aplicació de les deduccions autonòmiques, o amb una altra classe d'assumptes particulars en les declaracions dels seus ciutadans.

La campanya de la renda ha discorregut amb normalitat i sense cap incidència destacable i el servei telefònic ha beneficiat especialment persones majors, que tenen dificultats per a desplaçar-se, o contribuents amb càrregues familiars, que han pogut conciliar millor família i treball.

Col·laboració de l'ATV amb l'IVASS

D'altra banda, cal destacar la col·laboració que ha mantingut l'ATV amb l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària per a la presentació i l'accés a les dades fiscals dels tutelats de la Generalitat. Com a resultat d'aquesta col·laboració, el nombre de contribuents a qui s'ha accedit per a les dades fiscals, a fi de determinar la seua obligació de declarar, és de 2.489, dels quals s'han presentat un total de 336 declaracions.

Impostos propis

Des de la declaració de l'estat d'alarma, l'ATV també ha prestat atenció de manera telefònica a través del 012, així com via correu electrònic en l'adreça oac_atv@gva.es, sobre dubtes relacionats amb l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, el de Successions i Donacions i el de Vehicles. Així mateix, a través de l'adreça reca_atv@gva.es s'han atés dubtes referits a gestió recaptatòria.

A més, cal recordar que com a mesura excepcional davant de la crisi de la COVID-19, l'ATV ha ampliat, fins al mes següent a la fi de l'estat d'alarma, el termini per a la presentació i el pagament dels impostos de Successions i Donacions, de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i de Tributació sobre el Joc.