President
Sanidad

Ximo Puig anuncia la incorporació d'una estació robotitzada a La Fe que incrementarà en 2.000 les PCR diàries i permetrà assolir les 3.500

13/07/2020
Ximo Puig anuncia la incorporació d'una estació robotitzada a La Fe que incrementarà en 2.000 les PCR diàries i permetrà assolir les 3.500
- La Comunitat se suma així a la iniciativa 'Covidrobots' en la qual també participen altres hospitals espanyols
- Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR permet incrementar la capacitat de fer tests a la Comunitat Valenciana a quasi 14.000 proves diàries
- La Comunitat se suma així a la iniciativa 'Covidrobots' en la qual també participen altres hospitals espanyols
- Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR permet incrementar la capacitat de fer tests a la Comunitat Valenciana a quasi 14.000 proves diàries

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la incorporació al Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe d'una estació robotitzada amb la qual es podrà fer un màxim de 2.000 proves PCR més de diagnòstic de la COVID-19.

"Fins ara La Fe tenia capacitat per a fer 1.500 PCR", de les quals es fan al voltant de 500 "atesa la situació de menys intensitat" actual a la Comunitat Valenciana, ha explicat el president, que ha confirmat que amb els nous robots "es podria arribar a fer 3.500 PCR al dia".

Segons el màxim responsable del Govern autonòmic, amb aquests equipaments "es donarà més seguretat" a la ciutadania gràcies a una detecció "ràpida" i un control de la traçabilitat dels brots eventuals.

Així s'ha manifestat el cap del Consell en la seua visita als laboratoris de l'hospital La Fe que alberguen els COVID-robots ?fruit d'una iniciativa publicoprivada?, als promotors i les empreses participants dels quals ha mostrat el seu agraïment per "ajudar a millorar la sanitat pública de la Comunitat Valenciana".

Tecnologia sanitària

Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR, instal·lada en la torre A de l'hospital La Fe, permet incrementar la capacitat de fer tests a la Comunitat Valenciana, que pot arribar a quasi 14.000 proves diàries entre els laboratoris de microbiologia dels hospitals i els centres d'investigació mèdica i universitaris.

"A ple rendiment, aquests COVID-robots permeten dur a terme 2.000 proves de PCR al dia, perquè s'adapten als protocols del laboratori i poden utilitzar reactius de qualsevol marca comercial", segons ha explicat Jose Luis López Hontangas, cap del Servei de Microbiologia de La Fe.

Aquesta tecnologia incorporada a La Fe se suma a la que ja hi ha al centre, en el qual hi ha dos circuits diferents per a realitzar PCR segons es tracte de mostres urgents, o no. Quan el resultat es necessita immediatament, hi ha tres equips en què s'extrau l'RNA del virus i també es fa la PCR. El procés dura entre 50 i 70 minuts. Si la mostra no és urgent, l'RNA del virus s'extrau en un equipament i després es fa la prova PCR en un altre.

L'estació robotitzada de La Fe és una donació emmarcada en el projecte 'Covidrobots', que impulsen cinc professionals de diversos àmbits: Rocío Martínez, investigadora principal al King's College London; Andreu Veà, professor investigador i pioner en internet; María Parga, presidenta d'Alastria; Javier Colás, director d'Innovació del Health Care Institute d'ESADE Business School, i Sandra Figaredo, consultora sénior de la consultoria de comunicació i assumptes públics, LLYC.

En aquest projecte han participat sis empreses ?Merlin Properties, Endesa, Banco Santander, Experis de ManPower Group, Línea Directa Aseguradora i Telefónica?; la Fundació Institut d'Investigació Sanitària de Santiago de Compostel·la; la Fundació Professor Novoa Santos; Auren, i alguns donants anònims, que han creat un fons per a la compra d'aquestes estacions robotitzades.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El presidente de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado la incorporación al Servicio de Microbiología del Hospital Universitario y Politécnico La Fe de una estación robotizada con la que se podrán realizar hasta 2.000 pruebas PCR de diagnóstico de la COVID-19 más.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig