Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Martínez Dalmau presenta la càtedra interuniversitària sobre la nova transició verda

14/07/2020
Martínez Dalmau presenta la càtedra interuniversitària sobre la nova transició verda
- Aquesta càtedra pretén impulsar la nova governança cap a la transició ecològica i l'hàbitat sostenible
- Habitatge signa un conveni amb les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana que hi participen
- Aquesta càtedra pretén impulsar la nova governança cap a la transició ecològica i l'hàbitat sostenible
- Habitatge signa un conveni amb les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana que hi participen



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat i ha signat el conveni de la Càtedra de Nova Transició Verda, en la qual participen les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana i té per objectiu impulsar la nova governança cap a la transició ecològica i l'hàbitat sostenible.

L'acte ha comptat amb la participació de les rectores i rectors de les universitats públiques: de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre; de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco José Mora; de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar; de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón, i de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz.

També han assistit la vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV, María Dolores Real; el vicerector d'Ocupació i Emprenedoria de la UPV, José Millet; les i els coordinadors de la Càtedra per part de la UV, Aurora Pedro, de la UPV, Dionisio Ortiz, de la UA, José Chofre, de l'UJI, Eva Camacho i de la Universitat Miguel Hernández, Agustín Pérez, i també la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán.
El vicepresident s'ha referit a la transversalitat de les polítiques verdes i ha remarcat la importància de la cooperació entre les universitats públiques valencianes i la Generalitat.

En aquest sentit, ha manifestat que, "per a fer de la transició ecològica una realitat, les polítiques públiques ja no poden ser sectorials, han de ser necessàriament transversals, i per a dur-ho a terme des de les administracions públiques hem d'estar preparats i escometre nous dissenys en la governança i en les institucions que faciliten les sinergies i potencien estratègies".

"Les universitats públiques valencianes són imprescindibles per a donar suport a aquesta nova governança i per a nosaltres és un orgull mantindre una col·laboració permanent amb aquestes", ha explicat.

La Càtedra, a través dels cinc grups d'investigació, impulsarà l'estudi, l'anàlisi i la proposta de models d'actuació per a assolir la transversalitat de les polítiques públiques cap a la transició ecològica, centrades en la realitat de la Comunitat Valenciana, "tenint sempre present que l'impuls de la transició ecològica i la lluita contra l'emergència climàtica són prioritats en les polítiques públiques del Consell", segons Dalmau.

Pel que fa al contingut concret, la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona de la Generalitat, Adoración Guamán, ha destacat que "les institucions valencianes, en el marc de la reconstrucció post-COVID-19, estem impulsant una sèrie de mesures orientades cap a la recuperació socioeconòmica".

"En concret, el dret a la ciutat i a l'hàbitat sostenible són pilars per a assolir aquesta nova realitat que requereix la col·laboració permanent amb les universitats. Per a fer-ho, s'han incorporat a la coordinació dels equips de la Càtedra en cada universitat expertes i experts que treballaran des de l'àmbit de l'economia, el dret i la sociologia", ha indicat.

Martínez Dalmau ha impulsat la Càtedra de Nova Transició Verda com a president de la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental (TESA). La iniciativa està inclosa en els pressupostos de la Generalitat per a enguany 2020 i compta amb 175.000 euros per a posar-la en marxa i per al primer període de treball.

Galeria d'imatges