Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell autoritza que els especialistes forenses puguen completar la seua formació a l'Hospital General Universitari d'Alacant

17/07/2020
- L'Institut de Medicina Legal d'Alacant sol·licita al Govern l'acreditació com a Unitat Docent de Medicina Legal Forense
-L'Institut de Medicina Legal d'Alacant sol·licita al Govern l'acreditació com a Unitat Docent de Medicina Legal Forense


El Ple de Consell ha aprovat un marc de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública perquè els futurs especialistes forenses puguen completar la seua formació a l'Hospital General Universitari d'Alacant.

Perquè aquesta iniciativa siga possible, l'Institut de Medicina Legal (IML) alacantí -de la mateixa manera que ho va fer el de València el mes de juny passat- ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat l'acreditació com a Unitat Docent de Medicina Legal i Forense.

D'aquesta manera, l'Hospital General Universitari d'Alacant actuarà com a centre formatiu associat en què els metges especialistes de medicina legal i forense que hagen triat aquesta especialitat via MIR podran completar la seua formació clínica en aquest hospital.

La Llei orgànica del poder judicial 7/2015 estableix que per a accedir al cos de metges forenses, a més de ser llicenciat en Ciències de la Salut o haver realitzat un grau, s'haurà de tindre el títol d'Especialista en Medicina legal i Forense via MIR. Fins ara, la formació de l'especialitat es feia en les Escoles Professionals de Medicina Legal i Forense.

No obstant això, el Govern preveu aprovar en breu un reial decret del Ministeri de Justícia en què s'estableix l'accés al títol d'Especialista en Medicina Legal i Forense pel sistema MIR, tal com es demanava des de l'àmbit judicial i sanitari.

Així, l'accés a aquesta especialitat inclourà una formació tant teòrica com pràctica per als i les residents, que es desenvoluparà en l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses i que es completarà amb la rotació en centres hospitalaris com succeeix en la resta d'especialitats mèdiques.