Sanitat Universal i Salut Pública
Recursos humanos

Sanitat ha reforçat la plantilla amb més de 9.000 contractes fins ara, per a fer front al coronavirus

16/07/2020
- L'objectiu és garantir el reforç de la plantilla de les institucions sanitàries per a poder oferir una resposta adequada en tot moment
- Es compatibilitza l'assistència sanitària a la ciutadania amb el descans dels professionals sanitaris
- L'objectiu és garantir el reforç de la plantilla de les institucions sanitàries per a poder oferir una resposta adequada en tot moment
- Es compatibilitza l'assistència sanitària a la ciutadania amb el descans dels professionals sanitaris



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reforçat la plantilla de les institucions sanitàries amb més de 9.000 contractacions fins ara, a fi de continuar garantint una atenció sanitària adequada durant la pandèmia.

Aquest dijous, s'ha informat de manera detallada els representants sindicals en mesa sectorial de les mesures adoptades per la Conselleria en matèria de personal, tant en allò que s'ha referit a les contractacions que s'han fet des de l'inici de la pandèmia per a acumular personal per a fer front als moments més aguts de la crisi del coronavirus, com aquelles contractacions que s'han realitzat per a poder garantir que es compatibilitze l'assistència amb el descans del personal sanitari.

D'aquesta manera, les contractacions que s'han fet per a fer front a la COVID-19 durant aquests mesos ascendeixen a un total de 5.578, que s'han prorrogat fins al pròxim 30 de novembre de 2020, i deixen oberta la possibilitat que la pròrroga s'estenga en el temps si la situació ho aconsella.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que "garantim així, en cas d'un possible repunt, que els serveis assistencials estiguen preparats per a oferir una resposta adequada a les necessitats assistencials de la població".

Els reforços s'han fet seguint una sèrie de línies estratègiques per a fer front a la COVID-19 en àmbits d'actuació diferents, principalment la plantilla dels centres d'Atenció Primària. Aquests centres ja s'han reforçat amb un total de 1.008 professionals amb l'objectiu de dur a terme la identificació i la contenció precoç de fonts de contagi i mesures de protecció col·lectiva.

Reforços per a facilitar la tornada a la normalitat

La consellera ha destacat que "la Conselleria de Sanitat està fent un gran esforç a fi de facilitar i accelerar la recuperació com més prompte millor de la normalitat en l'àmbit assistencial".

Així mateix, durant el procés de desescalada s'han reforçat les plantilles dels centres hospitalaris, a fi de dotar de personal els hospitals de campanya i els hotels medicalitzats en cas de necessitat. D'altra banda, s'ha consolidat la prestació de serveis pel personal resident en últim any de formació sanitària especialitzada, una vegada concloguen aquesta, i s'ha reforçat Salut Mental.

D'altra banda, s'ha enfortit la plantilla per a atendre les necessitats d'efectius derivats del període vacacional a fi de garantir el gaudi del descans del personal. Per a fer-ho, en el marc del Pla de vacances s'ha procedit a la contractació de 3.437 professionals: 354 a la província de Castelló, 999 a la província d'Alacant i 2.038 a la província de València.

Pel que fa al Pla de reforços, ja s'han formalitzat 162 contractes: 34 a la província de Castelló, 37 a la província d'Alacant i 91 a la de València.