Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Martínez Dalmau visita Algemesí i els habitatges adquirits en l'operació de compra recent per a ampliar el parc públic al municipi

27/07/2020
- En total, són 98 els habitatges comprats al Banc Sabadell en el municipi, que passen a ampliar el parc públic d'habitatge de la Generalitat
- El vicepresident s'ha reunit amb l'alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, i l'ha informada de la inversió de més de 900.000 euros en el municipi
- En total, són 98 els habitatges comprats al Banc Sabadell en el municipi, que passen a ampliar el parc públic d'habitatge de la Generalitat
- El vicepresident s'ha reunit amb l'alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, i l'ha informada de la inversió de més de 900.000 euros en el municipi



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat el municipi d'Algemesí per a reunir-se amb l'alcaldessa, Marta Trenzano, i visitar els habitatges que ha adquirit recentment la Generalitat per a ampliar el parc públic d'habitatge en aquesta ciutat de la Ribera Alta.

En total són 98 habitatges, dels quals ja s'han escripturat 22 en una primera fase. Tots aquests habitatges formen part d'un paquet de 218 de l'operació de compra al Banc Sabadell, que s'emmarca en el decret llei aprovat pel Consell el 5 de juny passat.

Durant la reunió amb l'alcaldessa, Martínez Dalmau li ha traslladat que "la Conselleria ha fet a Algemesí una inversió de més de 900.000 euros en matèria d'habitatge i en regeneració urbana, la més gran entre els municipis de la comarca".

El vicepresident ha assegurat que "hem adquirit habitatges que anaven a parar a un fons d'inversió, algunes d'aquestes cases per valor de 1.000 euros, un preu que si el banc l'haguera oferit a qualsevol persona, no hauria dubtat ni un minut a comprar-la".

"Des de la Generalitat ens veiem en l'obligació de posar-les a disposició de les persones que més les necessiten", ha assegurat.

També ha recordat que Algemesí és un dels municipis seleccionats en el programa 'Reconstruïm pobles' i que, en aquest cas, el projecte d'actuació urbana inclou la reforma de la plaça Salvador Castell, un important enclavament que acull anualment la Fira de Sant Onofre, "un orgull poder contribuir a adequar un espai emblemàtic i imprescindible per a la vida cultural i el teixit associatiu del poble", ha destacat Martínez Dalmau.

També ha subratllat que l'actuació respecta els espais verds existents i preveu la conversió en zona de vianants de dos carrers, "en sintonia amb l'evolució de les ciutats cap a un model més sostenible i la transició ecològica".

A més dels 98 habitatges esmentats que s'incorporen al parc públic de la Generalitat a Algemesí, durant l'últim any, i a través l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha), s'han adjudicat al municipi 6 habitatges de promoció pública, 1 d'aquests destinat a una víctima de violència de gènere i un altre a una família afectada per un desdonament.

A la visita també han assistit el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

Galeria d'imatges