Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat detecta 235 casos nous de coronavirus en l'última jornada a la Comunitat Valenciana

30/07/2020
- Barceló: "El control i el seguiment de tots els brots comporta la realització de més PCR dirigides a la detecció precoç de positius i ens permet mantindre la traçabilitat dels casos"
- Els contagis des de l'inici de la pandèmia sumen ja 13.244 persones
- Barceló: "El control i el seguiment de tots els brots comporta la realització de més PCR dirigides a la detecció precoç de positius i ens permet mantindre la traçabilitat dels casos"
- Els contagis des de l'inici de la pandèmia sumen ja 13.244 personess



La Comunitat Valenciana ha registrat des de l'actualització d'aquest dimecres 235 casos nous amb prova PCR, que situen la xifra total de positius en 13.244 persones. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat el treball de Salut Pública per al control i el seguiment dels diversos brots que s'estan detectant en els últims dies. En aquesta línia, ha explicat que, "lògicament, és preocupant el creixement de positius, però les mesures de control que s'estan adoptant funcionen i aquest seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 PCR al dia, molt dirigides a la detecció precoç dels casos. Actuar d'aquesta manera fa que es detecten més casos positius i ens permet seguir la traçabilitat del virus a la Comunitat". No obstant això, la consellera de Sanitat ha tornat a insistir en la necessitat de "no relaxar les mesures de seguretat i prevenció en l'àmbit de les celebracions privades", ja que continuen apareixent brots relacionats amb aquest àmbit de relació social.

Per províncies, el nombre casos nous és el següent: 17 a la de Castelló (1.829 en total); 64 a la d'Alacant (4.451 en total); 135 a la de València (6.938 en total), i 19 casos sense assignar, que se sumen als 7 pendents de dies anteriors.

D'altra banda, s'han donat 103 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.282 persones: 2.585 a Castelló, 6.058 a Alacant i 9.637 a València, a més de 2 casos no assignats.

D'aquesta manera, en aquests moments hi ha 1.303 casos actius, la qual cosa suposa un 6,19 % del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 88 persones ingressades: 12 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 27 a la província d'Alacant, 5 d'aquests en UCI, i 49 a la província de València, 5 d'aquests en UCI.

No s'ha registrat cap defunció per coronavirus des de l'última actualització, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.478 persones: 227 a la província de Castelló, 513 a la d'Alacant i 738 a la província de València.

El nombre total de proves que s'han dut a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 578.145, de les quals 445.662 s'han fet a través de PCR i 132.483 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa fa 35 dies que no hi ha defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha casos positius en 11 centres: 1 a la província de Castelló, 3 a la d'Alacant i 7 a la de València.

- Residents nous positius: 0.
- Treballadors nous positius: 0.
- Residents difunts: 0.

En aquests moments, hi ha sota vigilància activa de control sanitari només una residència a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d'Alacant i una a la província de València.

Actualització de brots de coronavirus

Brots nous:

- Chiva: 5 casos en l'àmbit social.

Brots anteriors:

- València: Després de les investigacions que s'han fet sobre 5 brots familiars anteriors, a més d'un altre d'origen social, Salut Pública ha conclòs que aquests 6 brots tenen un origen comú en un únic àmbit social, per la qual cosa els 33 casos positius passen a ser tots part d'un únic brot de caràcter social.