Sanitat Universal i Salut Pública
Asistencia sanitaria

Sanitat signa la sol·licitud de llicència d'obra per a construir el centre de salut Garbinet a Alacant

03/08/2020
- Barceló: "Es tracta d'un centre molt necessari per a la ciutat d'Alacant juntament amb els projectes de Condomina i Pau II"
- Amb un pressupost d'execució de 4 milions d'euros, el centre tindrà una superfície de 2.900 m² i un termini d'execució de 18 mesos
- Barceló: "Es tracta d'un centre molt necessari per a la ciutat d'Alacant juntament amb els projectes de Condomina i Pau II"
- Amb un pressupost d'execució de 4 milions d'euros, el centre tindrà una superfície de 2.900 m² i un termini d'execució de 18 mesos



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha signat l'escrit de sol·licitud de llicència d'obra per a la construcció del nou centre de salut de Garbinet dirigit a l'Ajuntament d'Alacant.

En concret, se sol·licita l'expedició de l'informe urbanístic i el certificat municipal acreditatius de la compatibilitat del projecte amb el planejament urbanístic.

Així mateix, es demana la concessió de la llicència ambiental, i s'adjunta, en aquest sentit, el projecte d'activitat de l'obra de construcció del centre de salut Garbinet, que ha sigut supervisat i aprovat en data 27 de juliol de 2020.

Sanitat acompanya també per a la seua tramitació conjunta el projecte bàsic de construcció del centre de salut, supervisat i aprovat també el 27 de juliol, d'acord amb el qual se sol·licita la concessió de la llicència d'obres. A més, s'inclouen els estudis de Seguretat i Salut i Gestió de Residus.

El nou centre sanitari, situat al carrer Metge Vicente Reyes d'Alacant i pertanyent al departament de Salut de Sant Joan d'Alacant, tindrà una superfície construïda estimada de 2.900 m², amb un edifici que es desenvoluparà en tres plantes. La inversió prevista en l'obra és de 4.153.672 euros i el termini d'execució aproximat, de 18 mesos.

Podria atendre fins a 20.000 habitants

Aquest centre atendrà una àrea d'influència pròxima als 15.000 habitants, i estarà dimensionat per a una població futura d'entre 17.000 i 20.000 persones.

"Es tracta d'un centre molt necessari per a la ciutat d'Alacant juntament amb els projectes de Condomina i Pau II, en els quals continuem treballant perquè siguen una realitat al més prompte possible", ha afirmat aquest dilluns la consellera Ana Barceló.

L'edifici s'organitzarà en dos blocs longitudinals paral·lels connectats per una zona central, de manera que es generaran patis entre si que permeten la ventilació i la il·luminació de les estances.

El primer bloc, alineat al carrer Metge Vicente Reyes, constarà de planta baixa i primera i el segon bloc tindrà una altura més i el cassetó. Per tant, la planta baixa i primera ocuparan la totalitat de la parcel·la. L'aparcament se situarà en planta baixa i s'hi accedirà pel carrer del Doctor Cristóbal Pardo, sud-oest de la parcel·la.

L'accés principal al centre de salut es farà pel carrer més ample, el carrer Metge Vicente Reyes, amb una vorera ampla arbrada que generarà un espai per als vianants agradable pel qual accedir. Pel que fa a la distribució dels espais, en planta baixa se situarà el punt d'atenció primària, amb accés independent, l'àrea de recepció i l'àrea d'extraccions i tractaments.

La planta primera estarà formada per l'àrea de pediatria, odontologia preventiva, l'àrea de medicina general, l'àrea d'atenció a la dona i l'àrea de treball social.

L'àrea de medicina general es distribueix al llarg de tot el bloc que confronta amb el carrer Metge Vicente Reyes, mentre que la resta del programa es resol en la banda posterior.

La planta segona disposarà de la unitat de rehabilitació bàsica i l'àrea administrativa. A més, s'ha estudiat la possibilitat d'ampliació d'aquesta planta si calguera. Finalment, la planta tercera estarà ocupada pel cassetó de coberta i instal·lacions.
El passat 22 de febrer de 2019 es va publicar en el DOGV l'acceptació de la cessió gratuïta de la parcel·la, i dos mesos després, l'11 d'abril, es va publicar en la plataforma de contractació del sector públic la licitació de l'expedient de redacció de projecte i direcció d'obra.