Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell destina 30.000 euros al desenvolupament de l'emprenedoria rural mitjançant diverses iniciatives de l'Associació d'Emprenedors Rurals

07/08/2020
- L'objectiu és donar suport a la xarxa de pobles emprenedors, la Ruta dels Oficis - La vall blanca i els programes 'FormateAER' i 'Dinamitza Territori'
- L'objectiu és donar suport a la xarxa de pobles emprenedors, la Ruta dels Oficis - La vall blanca i els programes 'FormateAER' i 'Dinamitza Territori'


El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'Associació d'Emprenedors Rurals (AER).

L'objectiu d'aquest acord, dotat amb 30.000 euros, és impulsar, durant aquest exercici 2020, l'emprenedoria en l'àmbit rural a la Comunitat Valenciana, per mitjà d'accions de promoció, foment i difusió de l'esperit emprenedor en l'àmbit rural.

Entre les accions que es duran a terme en el marc d'aquest acord hi ha: el programa FormateAER (tallers i cursos pràctics sobre els aspectes clau que els projectes emprenedors necessiten, presencials i en línia); la potenciació dels mercats de proximitat mitjançant una plataforma per a connectar als productors de manera directa amb els consumidors.

També s'impulsarà: la xarxa de pobles emprenedors AER (ajuda a la difusió i cessió d'espais per als esdeveniments, cursos i tallers que s'organitzen per a promoure l'esperit emprenedor en l'àrea rural); i el programa 'Dinamitza Territori' AER, consistent en unes jornades de treball pràctic per a detectar les necessitats reals de les persones emprenedores que sobreviuen en el territori i que poden actuar com a tractors per a altres projectes en l'àmbit rural.

A més, es potenciarà la Ruta dels Oficis - La vall blanca per a dotar de visibilitat oficis que es volen recuperar i es durà a terme l'organització de la VI Trobada anual d'AER amb la finalitat de promoure l'excel·lència, qualitat i proximitat com a valors intrínsecs dels productes i serveis que es generen en l'entorn rural.

L'Associació d'Emprenedors Rurals (AER) és una entitat sense ànim de lucre, que té entre els seus objectius promoure i difondre la cultura emprenedora en zones rurals, així com impulsar i promoure l'emprenedoria com a motor econòmic i social de pobles o zones eminentment rurals per a fomentar un creixement ecosostenible i difondre els valors i la qualitat de vida d'emprendre en un medi rural com a acció per a revitalitzar les zones rurals.

Aquest conveni entrarà en vigor en el moment en què se signe i s'estendrà fins al 31 de desembre de 2020. Amb càrrec a aquest conveni, es podran finançar les actuacions que s'hi recullen, realitzades des del dia 1 de gener de 2020 fins al 20 de novembre de 2020.