Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

Les noves mesures per a la contenció de la COVID-19 està previst que entren en vigor a la Comunitat Valenciana a partir de la publicació en el DOGV dimarts

15/08/2020
- La consellera de Sanitat es reunirà dilluns amb Salut Pública per a ultimar la incorporació d'aquestes actuacions
-La consellera de Sanitat es reunirà dilluns amb Salut Pública per a ultimar la incorporació d'aquestes actuacions


La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, mantindrà dilluns una reunió amb Salut Pública amb la finalitat d'implantar a la Comunitat Valenciana les mesures que es recullen en l'acord assolit divendres en el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb actuacions coordinades entre totes les comunitats autònomes per a respondre a l'actual moment d'increment de casos positius en COVID-19 a tota Espanya.

D'aquesta manera, està previst que les noves mesures entren en vigor en tot el territori valencià a partir de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) dimarts.

Aquestes mesures afecten diversos àmbits socials com l'oci nocturn, l'hostaleria, la celebració de diversos esdeveniments i el consum de tabac al carrer. Entre altres, hi ha la prohibició de fumar en la via pública o a l'aire lliure si no es poden guardar dos metres de distància, el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes o la limitació d'horari per a establiments d'hostaleria, restauració, terrasses i bars i restaurants, amb el tancament, com a màxim, a la 1.00.

Barceló ha assenyalat que "era necessària la coordinació i homogeneïtzació de les mesures per a aconseguir l'efectivitat més alta, tenint en compte la mobilitat i el període vacacional en què ens trobem".