Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat adopta mesures excepcionals a Benigànim durant 14 dies a causa de la situació epidemiològica

31/08/2020
- El municipi queda confinat, se suspén l'activitat educativa presencial i es tanquen centres de tercera edat, gimnasos i restauració
- Barceló: "L'increment de casos dels últims 7 dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim. Ha sigut una decisió difícil, però necessària"
- El municipi queda confinat, se suspén l'activitat educativa presencial i es tanquen centres de tercera edat, gimnasos i restauració
- Barceló: "L'increment de casos dels últims 7 dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim. Ha sigut una decisió difícil, però necessària"



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dictat una resolució mitjançant la qual s'acorden mesures addicionals al municipi de Benigànim durant 14 dies naturals, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 que viu en l'actualitat la localitat.

La situació epidemiològica actual al municipi de Benigànim, d'acord amb els informes emesos des de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, evidencia un augment de la propagació del virus a la localitat, on s'ha produït un increment exponencial en la incidència d'aquesta malaltia, molt superior a l'esperat (s'ha passat d'una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants, en la setmana que va concloure el 16 d'agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies) i s'ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que "l'increment de casos dels últims 7 dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim i indica una transmissió comunitària sostinguda, per la qual cosa és necessària l'adopció de les mesures temporals esmentades, amb l'objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi".
"Ha sigut una decisió difícil, però necessària", ha assegurat Barceló, la qual ha agraït "la col·laboració permanent prestada per l'alcaldessa de la ciutat i demane la màxima col·laboració per part de la ciutadania perquè les mesures addicionals adoptades servisquen per a recuperar, com més prompte millor, el control de la situació epidemiològica".

Les limitacions entren en vigor aquesta mateixa vesprada i comporten el confinament del municipi, és a dir, es restringeix l'entrada i l'eixida de persones excepte en diversos supòsits: anar al metge; anar a treballar; tornar al lloc de residència habitual; cuidar de persones majors, menors o dependents; situacions de força major, o qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga.

La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d'aquest.

Se suspén, així mateix, l'activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

A més, durant els pròxims 14 dies, s'acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments de naturalesa anàloga; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d'oci del municipi, tret que en aquests es preste el servei de menjars per a emportar-se o a domicili; gimnasos i centres esportius de qualsevol classe, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals preveuen també la supressió d'espectacles esportius amb públic; les bodes, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades, i l'assistència a llocs de culte excepte si no tenen públic o es tracta de funerals.

En aquest últim cas, les vetles tenen una limitació de 15 persones si són a l'aire lliure i de 10 en espais tancats, es tracte o no de persones convivents. La participació en la comitiva per al soterrar o la cremació es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i propparents, a més de, si és el cas, el ministre de culte.

Talls de veu relacionats

- El municipio queda confinado, se suspende la actividad educativa presencial y se cierran centros de tercera edad, gimnasios y restauración