Justícia, Interior i Administració Pública

El Consell concedeix les condecoracions i les distincions al mèrit policial de la Policia de la Generalitat

11/09/2020
- L'acte de lliurament es farà quan la situació epidemiològica ho permeta
- L'acte de lliurament es farà quan la situació epidemiològica ho permeta


El Ple del Consell ha aprovat la concessió de 121 condecoracions, diplomes i distincions al mèrit policial a la Unitat del Cos Nacional de Policia Adscrita a la Comunitat Valenciana i a aquelles persones o institucions que destaquen per la seua col·laboració amb aquesta.

L'objectiu d'aquestes distincions és reconéixer i premiar de manera pública les actuacions de la Unitat del Cos Nacional de la Policia Adscrita a la Comunitat Valenciana, que depén funcionalment de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i les de la societat civil que haja destacat per la seua participació en aquestes.

La concessió de condecoracions i distincions que atorga la Generalitat al mèrit policial de la Unitat esmentada està regulada pel Decret 78/2014, de 30 de maig, del Consell, que crea i estableix els mèrits per a atorgar condecoracions d'or, plata, bronze amb distintiu blau, bronze, diplomes de reconeixement a la trajectòria policial i la distinció honorífica.

L'acte de lliurament es farà quan la situació epidemiològica ho permeta.

Classificació de les condecoracions

En l'edició de 2020, es concedeixen 24 condecoracions d'or de la Generalitat al mèrit policial, que premien la tasca de membres de diverses forces i cossos de seguretat, de les Forces Armades, de l'Administració de Justícia a la Comunitat Valenciana i els veterinaris de les places de bous de València i Castelló.

S'han concedit, a més, 55 condecoracions de plata de la Generalitat al mèrit policial tant a membres de la Unitat Adscrita com a personal d'altres forces i cossos de seguretat, Forces Armades i altres departaments de la Generalitat que han col·laborat amb la Unitat.

En el mateix decret, s'han atorgat condecoracions de bronze de la Generalitat al servei policial, a 21 membres de la Unitat Adscrita i 7 diplomes de reconeixement a la trajectòria policial de diversos agents i oficials de la Unitat.

Finalment, s'han concedit 14 distincions honorífiques de la Generalitat als cossos de la Policia Local: de València, pel 150é aniversari d'aquest; d'Algemesí; de Santa Pola, i de Sant Vicent del Raspeig. També tenen aquesta distinció els operadors i operadores de la Sala 112; el Parc Municipal de Bombers de Castelló; Creu Roja; Protecció Civil; les empreses Limpiezas Virosa, Coca-Cola i laboratoris Lokimica; Francesc Llop i Bayo, i José Ramón Beneyto.

Totes les condecoracions que ha aprovat el Consell tenen un caràcter vitalici i no comporten pensió o cap recompensa econòmica per part de la Generalitat.