Justícia, Interior i Administració Pública
Empleo público

La Generalitat obri el termini per a sol·licitar les beques de 500 euros al mes durant un any per a joves que opten a preparar oposicions del grup A

14/09/2020
- La segona convocatòria del Programa 500 inclou ajudes per a joves de fins a 30 anys amb nota mínima de 7 en el seu expedient acadèmic
- La segona convocatòria del Programa 500 inclou ajudes per a joves de fins a 30 anys amb nota mínima de 7 en el seu expedient acadèmic


El 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) ha publicat aquest dilluns la segona convocatòria del Programa 500, que preveu beques de 500 euros al mes durant un any perquè 100 joves de fins a 30 anys puguen preparar oposicions per a algun dels cossos i escales del grup A de la Generalitat.

Les persones destinatàries d'aquestes ajudes han de ser llicenciades universitàries amb una nota mínima mitjana de 7 en el seu expedient acadèmic.
Els interessats i interessades a rebre aquesta ajuda es poden inscriure a partir del dimarts per via telemàtica en la pàgina web (consulteu ací) fins dilluns que ve, 28 de setembre.

En la primera convocatòria del Programa 500 es va concedir la beca a 75 joves que optaven a presentar-se a alguna de les 1.700 places de les ofertes d'ocupació pública (OPE) corresponents als anys 2017, 2018 i 2019.

La Generalitat ha destinat una partida de 450.000 euros per a cobrir el cost d'aquesta iniciativa, que va rebre un total de 466 sol·licituds.

En la convocatòria d'enguany s'ha augmentat l'edat límit de les possibles persones beneficiàries, que ara arriba als 30 anys inclusivament, i s'ha reduït la càrrega burocràtica, perquè l'any passat s'exigia que cada aspirant acreditara documentalment que es preparava l'oposició en una acadèmia o amb una persona reconeguda per a aquesta tasca per l'Institut Valencià d'Administració Pública, mentre que en la convocatòria actual no és necessària aquesta acreditació.

A més, s'ha simplificat el càlcul de la puntuació dels expedients acadèmics i s'ha suprimit l'obligatorietat de presentar-se a la primera prova selectiva d'accés a l'ocupació pública immediatament posterior a la convocatòria de les ajudes.

L'objectiu del Programa 500 és "afavorir que l'Administració valenciana reclute joves qualificats per a injectar saba nova en la Generalitat, les plantilles de la qual estan envellides", segons responsables de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. De fet, més del 60 % del personal té més de 50 anys, només el 15 % està per davall dels 42 i a penes el 0,36 % té menys de 30 anys.

A més, durant la passada legislatura es van jubilar 1.277 persones i la previsió indica que, en els pròxims quatre anys, es retiraran 2.186 empleats i empleades més.