Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda pública

Martínez Dalmau: "Les obres en els elements comuns dels habitatges de la Generalitat d'Almoradí milloraran la vida de la gent"

17/09/2020
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i l'alcaldessa d'Almoradí analitzen les actuacions en marxa en el municipi en matèria d'habitatge
- La Conselleria comença la setmana vinent les obres d'elements comuns amb una inversió de 660.000 euros
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i l'alcaldessa d'Almoradí analitzen les actuacions en marxa en el municipi en matèria d'habitatge
- La Conselleria comença la setmana vinent les obres d'elements comuns amb una inversió de 660.000 euros



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que "les obres de rehabilitació d'elements comuns i d'urbanització dels espais lliures que s'iniciaran la setmana vinent en el grup d'habitatge públic Asunción Cruañes d'Almoradí milloraran la qualitat de vida del veïnat".

Així ho ha declarat durant la reunió que ha mantingut amb l'alcaldessa d'Almoradí, María Gómez, i el seu equip de govern, en la qual han fet un repàs a les principals actuacions que la Conselleria té en marxa en el municipi en matèria d'habitatge i les previstes dins del programa de la Generalitat 'Reconstruïm Pobles'. Hi han estat acompanyats pel director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA), Alberto Aznar.

Martínez Dalmau ha destacat que en els últims cinc anys la Conselleria ha invertit més d'un milió d'euros en millores del parc públic d'habitatges en aquest municipi.

Els 660.000 euros (537.860 d'import de licitació més l'IVA) corresponen a les obres de millora d'elements comuns que començaran en breu, 348.000 euros a la reparació de nou habitatges per a destinar-los a famílies amb necessitats residencials i 171.000 a l'atenció de reclamacions en habitatges i elements comuns dels residents d'habitatges públics.

A això cal sumar els 158.704 euros del conveni amb Sogeviso per a l'allotjament temporal de persones els habitatges de les quals van resultar afectats per la DANA. Actualment està pendent de signar la cessió de tres immobles a l'Ajuntament d'Almoradí.

"Estem fomentant una sèrie d'actuacions urbanes al Baix Segura que tracten de solucionar els problemes i danys ocasionats per la DANA de 2019", ha remarcat el vicepresident. No obstant això, "dins d'aquests treballs s'han incorporat criteris que treballen també per a previndre nous episodis atmosfèrics adversos".

Reparacions per la DANA

L'octubre passat, la Conselleria hagué d'intervindre en el grup d'habitatge que gestiona a Almoradí i reparar els danys provocats per la DANA, tant en elements comuns (reposició de revestiments, quadres elèctrics, reparació de paviments, pintura) com en habitatges situats en la planta baixa.

En la reunió s'ha posat l'accent en les obres que la setmana vinent començaran en el grup Asunción Cruañes, format per 50 habitatges. Aquesta actuació s'emmarca en els plans d'intervenció integral sostenible (PIINS) que la Generalitat està desenvolupant per a dignificar l'habitatge públic de la Comunitat en diversos grups d'habitatges, entre aquests el d'Almoradí.

Aquestes obres comptaran amb un pressupost de 660.000 euros. Les principals actuacions previstes són la reparació de danys i desperfectes en diversos punts (baixants, façanes, cobertes, etc.); la renovació completa de la xarxa de sanejament; la col·locació de lluminàries LED en zones comunes; la millora de les condicions de seguretat (sistema de protecció contra incendis, enllumenat d'emergència i extintors) i la millora de l'accessibilitat amb l'execució d'una plataforma en la part posterior de l'edifici.

També està previst substituir la fusteria exterior del grup, que està molt deteriorada, "fet que suposarà una millora molt important en l'eficiència energètica de l'immoble i en el benestar dels llogaters", ha destacat Martínez Dalmau.

Pel que fa als espais lliures, es durà a terme la renovació de la imatge urbana, reordenant i incrementant les zones verdes i substituint el mobiliari urbà.

'Reconstruïm pobles'

D'altra banda, dins del programa de la Generalitat 'Reconstruïm pobles', la Conselleria d'Habitatge té previst rehabilitar i millorar la calçada del centre històric d'Almoradí, que inclou trams d'asfaltatge i de renovació de passarel·les de vianants, ja que van resultar danyats per la DANA.

"Això perjudica l'accessibilitat, la mobilitat i la imatge urbana, aspectes molt importants quant a la qualitat de vida i a la prevenció en cas de futures pluges", ha conclòs Martínez Dalmau. El pressupost total d'aquestes obres ascendeix a 500.000 euros. La Generalitat n'aportarà la meitat, 250.000.

Galeria d'imatges