Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Generalitat presenta als veïns i les veïnes del grup d'habitatge públic de Picassent les obres de millora que iniciarà a l'octubre

18/09/2020
La Generalitat presenta als veïns i les veïnes del grup d'habitatge públic de Picassent les obres de millora que iniciarà a l'octubre
- El director general d'EVha i la subdirectora d'Intervenció Social es reuneixen amb el veïnat, l'alcaldessa i el regidor de Benestar Social
- L'actuació, amb una inversió superior als 544.500 euros, millorarà l'entorn del grup des del punt de vista ambiental i d'imatge urbana
- El director general d'EVha i la subdirectora d'Intervenció Social es reuneixen amb el veïnat, l'alcaldessa i el regidor de Benestar Social
- L'actuació, amb una inversió superior als 544.500 euros, millorarà l'entorn del grup des del punt de vista ambiental i d'imatge urbana



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha presentat als veïns i les veïnes del grup d'habitatge públic Concepción Arenal de Picassent les actuacions de millora d'elements comuns i d'urbanització dels espais lliures, que té previst iniciar el pròxim mes d'octubre, amb una inversió de 544.500 euros.

El director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i la subdirectora d'Intervenció Social de l'entitat, Helena Ferrando, han explicat les millores que suposarà el desenvolupament d'aquest pla d'intervenció integral sostenible (PIINS). Han estat acompanyats per l'alcaldessa de Picassent, Conxa García, i el regidor de Benestar Social, Joan Carles Silla.

Alberto Aznar ha comentat que aquestes obres s'emmarquen en els PIINS que la Generalitat està desenvolupant per a dignificar i millorar les condicions de determinats grups d'habitatge públic, com el de Picassent, format per 131 habitatges. Unes intervencions que també es complementen amb mesures d'atenció social i normalització d'ocupació dels habitatges.

L'actuació prevista a Picassent es desenvoluparà als edificis d'habitatges dels carrers Diputació, 8, 10, 12, 14 i 16; Comunitat Valenciana, 1, 3, 5 i 7, i Generalitat, 4, 6 i 8.

Les obres se centraran principalment en reparació puntual de fissures de façana; reparació i/o substitució de canalons, baixants, volades, paviments de cobertes inclinades i reposició de teules; sanejament de pilars en planta baixa; reposició i/o reparació de sostre fals de planta baixa interior i exterior; substitució dels registres d'instal·lacions existents per altres de tràmex; neteja de claveguerons i reconstrucció dels murets de rajola en la zona dels aparcaments, i substitució de portes dels portals, ampits i capçaners de marbre en muret de l'escala.

També es renovaran les trapes d'accés a la coberta de cada un dels edificis i se substituiran les lluminàries de la plaça interior i els porters automàtics. A més, es renovaran els quadros de distribució de llanterneria.

L'any passat, la Conselleria va organitzar una jornada de participació pública per a explicar als veïns del grup la intervenció que es duria a terme a fi de conéixer les seues opinions i propostes per a tindre-les en compte en el projecte.

El director general d'EVha, Alberto Aznar, ha assegurat que aquesta intervenció "millorarà les zones comunes del grup des del punt de vista ambiental i d'imatge urbana, la qual cosa repercutirà en la qualitat de vida dels seus residents". Així mateix, aquests treballs de regeneració "suposaran una injecció econòmica per a la reactivació del sector de la construcció en els temps de la COVID".

En aquest sentit ha destacat que en les pròximes setmanes està previst l'inici d'obres semblants a la de Picassent en altres grups d'habitatge públic, com ara Benifaió, Riba-roja de Túria, Alberic o la Vall d'Uixó.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Picassent ha mostrat la seua satisfacció perquè la Conselleria, a través d'EVha, ha atés una reivindicació de molts anys del municipi i està convençuda que aquesta actuació serà molt important per als residents d'aquest grup d'habitatges.

Galeria d'imatges