Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

Martínez Dalmau presenta el segon pla d'adquisició d'habitatge amb un pressupost de més de 6 milions d'euros

22/09/2020
- El vicepresident anuncia que es duplica el pressupost per a duplicar els habitatges adquirits
- Els habitatges estaran destinats al lloguer públic en 234 municipis de la Comunitat
- El vicepresident anuncia que es duplica el pressupost per a duplicar els habitatges adquirits
- Els habitatges estaran destinats al lloguer públic en 234 municipis de la Comunitat



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat el segon pla d'adquisició d'habitatge destinat al lloguer, que permetrà ampliar el parc públic en 234 municipis de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha anunciat que la convocatòria compta amb un pressupost de licitació de 6.240.000 euros, "una dotació que duplica la del concurs anterior, amb la intenció de duplicar també el nombre d'habitatges", ha indicat.

El vicepresident ha recordat que el primer concurs de compra va ser un instrument que "va permetre que la Conselleria d'Habitatge adquirira per primera vegada en la història de la Generalitat un total de 41 habitatges per un valor pròxim als 3 milions d'euros", i ha assegurat que la compra d'habitatges nous permetrà "donar més resposta a les situacions d'emergència residencial en les localitats on es produïsquen aquestes compres".

Martínez Dalmau ha destacat que entre les novetats de la convocatòria hi ha la possibilitat d'adquirir habitatges en construcció "sempre que la conclusió d'aquests estiga prevista en un termini inferior als tres mesos des de l'inici del procediment, a fi d'ampliar les ofertes d'immobles en fase final d'execució".

En l'acte de presentació també han intervingut el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

Adquisició d'habitatges en municipis xicotets

El pla preveu que es podran admetre habitatges en construcció, o que necessiten rehabilitació o reparacions, per a obtindre les condicions d'accessibilitat i habitabilitat exigides, sempre que la propietat es comprometa a executar a càrrec seu l'adequació necessària abans de la formalització de la compravenda.

A més, s'admetran no només habitatges constituïts en règim de propietat horitzontal, sinó també unifamiliars (cases de poble) situats al centre urbà de municipis amb població inferior a 10.000 habitants, i no podran tindre, en els dos casos, una antiguitat superior a 50 anys.

D'altra banda, des del punt de vista jurídic, els habitatges podran estar lliures de càrregues i gravàmens, però també s'admetran habitatges gravats amb hipoteca, sempre que s'hi aporte compromís subscrit per la propietat de procedir-ne a la cancel·lació de manera anticipada o simultània a la formalització del contracte de compravenda de l'habitatge.

Quant als subministraments (aigua, llum i gas, si és el cas), a fi de millorar i agilitzar la gestió posterior després de l'adscripció a EVha, se sol·licitarà que la propietat procedisca a tramitar-ne la baixa de manera anticipada o simultània a la formalització de la compra.

Al concurs, que ha elaborat la Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana, podrà accedir tota aquella persona física o jurídica que tinga un o més habitatges als municipis classificats ?segons les dades de la Generalitat? amb necessitats d'habitatge públic.

Els criteris d'adjudicació establits, així com la valoració d'aquests, es refereixen a la necessitat i la demanda existent (un màxim de 15 punts); la tipologia i les característiques de l'habitatge (un màxim de 30 punts); la ubicació al municipi (un màxim de 5 punts); la caracterització de l'oferent (un màxim de 5 punts); la taxació pericial (un màxim de 5 punts), i l'oferta econòmica (un màxim de 40 punts).

Les ofertes que s'accepten seran les que estiguen localitzades en els 234 municipis on hi ha més necessitat i demanda d'habitatge amb fins socials. Aquest llistat de municipis es troba disponible en la pàgina web de la Conselleria.

El termini per a presentar les ofertes serà de 30 dies a comptar de l'endemà de la publicació de l'anunci de convocatòria del concurs en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'.

Les persones interessades en el concurs poden dirigir les consultes que necessiten fer al correu adquisicionviviendas2020@gva.es.