Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova la contractació de serveis per a dur a terme les accions del Pla d'actuació post-estat d'alarma

25/09/2020
- La finalitat del pla és dotar els serveis sanitaris dels mitjans necessaris per a donar resposta a un increment de l'activitat assistencial
- Sanitat adquireix 50.000 termòmetres per un import de 428.500 euros, sense IVA
- La finalitat del pla és dotar els serveis sanitaris dels mitjans necessaris per a donar resposta a un increment de l'activitat assistencial
- Sanitat adquireix 50.000 termòmetres per un import de 428.500 euros, sense IVA



El Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència per a la contractació dels serveis i les actuacions necessaris per a poder dur a terme el Pla d'actuació post-estat d'alarma a la Comunitat Valenciana (PAPEAL-CV).

La Comunitat Valenciana participa, junt amb altres comunitats autònomes, en el Pla de resposta primerenca en un escenari de control de la pandèmia per COVID-19, que és l'instrument del Ministeri de Sanitat per a donar resposta davant d'increments de la transmissió en un escenari de control de la pandèmia.

En aquest marc, la Comunitat Valenciana compta amb el Pla d'actuació post-estat d'alarma a la Comunitat Valenciana, que té com a finalitat dotar dels mitjans i les capacitats necessaris els centres sanitaris, d'Atenció Primària i Especialitzada, per a poder donar resposta a una activitat extra associada a l'increment de la transmissió del coronavirus.

Aquest pla comporta una sèrie d'actuacions en les diverses àrees i suposa una inversió de 38.165.480 euros.

D'una banda, del total del pressupost, el pla preveu la reforma i l'adaptació de les infraestructures sanitàries per a poder dotar els centres dels mitjans necessaris, que compta amb una inversió de 21 milions d'euros. A més, el gasto en equipaments associats a aquestes reformes, que suposa una inversió de 7,2 milions d'euros.

Així mateix, altres actuacions previstes en aquest pla són les accions de comunicació i informació per a garantir que la ciutadania estiga informada com cal sobre les situacions de risc, així com les mesures d'autoprotecció i les precaucions que cal adoptar amb la finalitat d'evitar la transmissió del coronavirus.

Per a fer-ho, es destinen 950.000 euros en actuacions de comunicació orientades a la prevenció, la protecció i la promoció de la salut de la població.

El pla preveu també accions per a ampliar les capacitats en l'àmbit de l'atenció sanitària que se centren en un reforç dels sistemes d'informació, que compten amb una inversió de 8.000.000 d'euros.

D'altra banda, el Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència per a l'adquisició de 55.000 termòmetres per un import de 428.500 euros, sense IVA.