Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des del pròxim dilluns 28/09/2020

24/09/2020
- S'hi incorporaran 410 professionals nous per a reforçar la tasca assistencial i de rastreig dels casos de coronavirus
- La Comunitat Valenciana registra 707 casos nous de coronavirus i 688 altes a pacients
- S'hi incorporaran 410 professionals nous per a reforçar la tasca assistencial i de rastreig dels casos de coronavirus
- La Comunitat Valenciana registra 707 casos nous de coronavirus i 688 altes a pacients



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per a informar sobre la situació actual del coronavirus a la Comunitat Valenciana i anunciar les mesures que s'estan adoptant a la Comunitat per a la contenció del virus.

Durant la seua intervenció Barceló ha assenyalat que "es prorrogaran durant 21 dies més les mesures de prevenció enfront del coronavirus que es van adoptar el mes d'agost passat per a tota la Comunitat Valenciana, unes mesures que van ser consensuades per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut".

Aquesta pròrroga s'inicia dilluns que ve i afecta principalment diversos àmbits socials com ara l'oci nocturn, l'hostaleria, la celebració de diverses classes d'esdeveniments i el consum de tabac en el carrer.

Segons ha indicat Barceló, "es tracta d'unes mesures que estan mostrant l'efectivitat en la contenció del virus, per la qual cosa és important que continuem treballant en aquesta línia per a evitar contagis, frenar els possibles brots i controlar la pandèmia".

Així mateix, la consellera ha destacat la important tasca que s'està duent a terme a la Comunitat Valenciana de vigilància precoç i cerca activa de casos. De fet, ha assenyalat que "estem augmentant la capacitat de diagnòstic. Des del fi de l'estat d'alarma s'han realitzat 640.000 proves diagnòstiques, la qual cosa suposa un increment de més del 152 %".

En total, s'han dut a terme 1.057.457 proves, un 92 % de les quals han resultat negatives i només el 8 % han sigut positives. A més, el 40 % dels casos detectats des de la darreria de maig correspon a persones asimptomàtiques.

Incorporació de nous professionals enfront de la COVID-19

Quant als reforços de professionals, la consellera de Sanitat ha assenyalat que "continuem ampliant la nostra capacitat de resposta amb la incorporació de nous mitjans, tant materials com humans. Per això, en breu s'hi incorporaran 410 professionals nous per a reforçar la part assistencial i la tasca de rastreig que s'està duent a terme davant del coronavirus".

En concret, es tracta de 241 auxiliars administratius que reforçaran l'Atenció Primària i 50 llocs nous d'especialistes en documentació sanitària. A més, hi haurà 113 llocs destinats a laboratoris de microbiologia: 10 facultatius i 97 tècnics especialistes en laboratori. Així mateix, s'hi incorporaran 6 nous auxiliars administratius.

Tal com ha assenyalat Barceló, "des de Sanitat s'està fent un gran esforç per a augmentar la capacitat de resposta i fer front a la pandèmia. La finalitat d'incorporar nous efectius és facilitar i donar suport a la important tasca que estan duent a terme els professionals".

En aquest sentit, Sanitat prorrogarà per un període de sis mesos els contractes que conclouen el pròxim mes de novembre, que ascendeixen a 7.410. Per a fer-ho, destinarà 22 milions d'euros al mes.

Actualització de dades de coronavirus a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 707 contagis nous de coronavirus confirmats per prova PCR a la Comunitat Valenciana des de l'última actualització, que situen la xifra total de positius en 37.553 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 103 a Castelló (4.133 en total); 296 a Alacant (12.406 en total), i 308 a la província de València (20.918 en total). A més, s'ha reassignat un cas a la província de València, amb la qual cosa el nombre total de casos sense assignar ascendeix a 6.

D'altra banda, s'han donat 688 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l'inici de la pandèmia se situa en 38.870, per províncies: 4.546 a Castelló, 12.511 a Alacant i 21.780 a València. A més, hi ha 33 altes no assignades.

D'aquesta manera, en aquests moments hi ha 6.286 casos actius, la qual cosa suposa un 13,44 % del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 463 persones ingressades: 60 a la província de Castelló, amb 8 pacients en UCI; 168 a la província d'Alacant, amb 33 pacients en UCI, i 235 a la província de València, amb 31 pacients en UCI.

D'altra banda, s'han registrat 8 defuncions per coronavirus des de l'última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.617 persones: 240 a la província de Castelló, 562 a la d'Alacant i 815 a la de València.

El nombre total de proves que s'han dut a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.057.457, de les quals 908.115 s'han fet a través de PCR i 149.342 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En l'actualitat hi ha casos positius en 44 residències de majors (1 a la província de Castelló, 14 a la província d'Alacant i 29 a la província de València), en 8 centres de persones amb diversitat funcional (0 a la província de Castelló, 2 a la d'Alacant i 6 a la de València) i en 3 centres de menors (0 a la província de Castelló, 1 a la província d'Alacant i 2 a la província de València).

-Residents nous positius: 0
-Treballadors nous positius: 2
-Residents difunts: 0

Actualment, hi ha sota vigilància activa de control sanitari 7 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d'Alacant i 5 a la província de València.

Actualització de brots de coronavirus

Nous brots:

· València: 4 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· Alacant: 6 casos. Origen laboral
· Carlet: 3 casos. Origen social
· Paterna: 4 casos. Origen social
· Rocafort: 3 casos. Origen social
· Elx: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Xàtiva: 5 casos. Origen laboral
· Gata de Gorgos: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
· Enguera: 5 casos. Origen Social
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen laboral
· Moixent: 4 casos. Origen social
· Orpesa: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social
· València: 5 casos. Origen social
· Paterna: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social
· el Genovés: 5 casos. Origen social
· Benicarló: 3 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social
· Burjassot: 3 casos. Origen laboral
· València: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Benidorm: 8 casos. Origen social
· Vilallonga: 6 casos. Origen social
· Onda: 6 casos. Origen laboral
· Quart de Poblet: 3 casos. Origen laboral
· Ibi: 3 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
· Alboraia: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 16 casos. Origen laboral

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló