Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat inverteix 2,2 milions d'euros en la compra d'ordinadors, portàtils, càmeres web i auriculars per als professionals dels centres de salut

08/10/2020
- L'objectiu és que puguen desenvolupar el seu treball en dependències diferents de les habituals i fer videoconsultes o teletreball
- Durant la pandèmia, els centres sanitaris d'Atenció Primària han gestionat 6.067.044 consultes d'atenció telefònica
- L'objectiu és que puguen desenvolupar el seu treball en dependències diferents de les habituals i fer videoconsultes o teletreball
- Durant la pandèmia, els centres sanitaris d'Atenció Primària han gestionat 6.067.044 consultes d'atenció telefònica



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit més de 2,2 milions d'euros en la compra de material informàtic, que permeta facilitar el treball que estan duent a terme els professionals dels centres de salut de la Comunitat Valenciana durant la pandèmia.

En aquest sentit, s'ha publicat en la Plataforma de Contractació l'adjudicació per a la compra de 1.000 ordinadors i 1.000 portàtils destinats als centres d'Atenció Primària, per un import d'1.972.729 euros amb IVA. D'altra banda, s'ha publicat també l'adjudicació per a l'adquisició de 7.000 càmeres web i 7.000 auriculars per valor de 323.892 euros amb IVA.

L'objectiu és que els professionals puguen desenvolupar el seu treball en dependències diferents de les habituals, per videoconsulta, teletreball o en les carpes que estan instal·lades per a la tasca de rastreig i seguiment dels brots de coronavirus. Per això, des de la Conselleria de Sanitat s'estan desenvolupant una sèrie de mesures que permeten dur-ho a terme.

De fet, aquestes actuacions formen part del Pla d'actuació post-estat d'alarma de la Comunitat Valenciana, que té entre els objectius dotar els serveis sanitaris dels mitjans i les capacitats necessaris per a donar resposta a l'activitat extra en atenció primària i hospitalària associada a l'increment de transmissió del coronavirus, i adaptar els equipaments i les infraestructures sanitàries a la nova situació enfront de la pandèmia.

Més de 6 milions de consultes telefòniques

Des de l'inici de la pandèmia, la Conselleria de Sanitat ha implementat mesures per a facilitar l'atenció telefònica i evitar que els pacients hagen d'acudir als centres sanitaris, amb la finalitat de previndre possibles contagis.

En aquest sentit, des del mes de març fins al mes d'octubre, els serveis d'Atenció Primària de medicina i infermeria de família, pediatria i atenció continuada han fet 6.067.044 consultes telefòniques als pacients i han evitat així el desplaçament d'aquests en aquells casos en els quals el problema de salut no requerisca una atenció urgent. Per això, s'ha instal·lat en l'app GVA+Salut i en la web de la Conselleria de Sanitat l'opció de poder seleccionar cita telefònica.

D'altra banda, s'han anat implementant diversos tràmits i serveis telemàtics també amb la finalitat d'evitar el desplaçament del pacient. Per exemple, els comunicats de baixa (IT) es poden descarregar a través de la història de salut electrònica, així com la sol·licitud de l'enviament del certificat de salut escolar i altres documents, de manera segura mitjançant l'ús de la plataforma Transit, que està a la disposició dels professionals sanitaris.

Finalment, durant la pandèmia s'han desenvolupat altres tràmits telemàtics que han permés reduir la burocràcia en els centres sanitaris amb la finalitat de facilitar el treball dels professionals, com és el cas de l'actualització de dades de la targeta SIP de manera telemàtica i la possibilitat de retirar els medicaments prescrits en la farmàcia presentant únicament la targeta sanitària, sense necessitat de la recepta en paper.