Presidència
Unión Europea

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, participa en la Conferència Sectorial per a Assumptes de la Unió Europea

27/10/2020
- Se centrarà en la situació de les últimes negociacions sobre l'acord d'associació amb el Regne Unit després del Brexit
- Se centrarà en la situació de les últimes negociacions sobre l'acord d'associació amb el Regne Unit després del Brexit


El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, participa aquesta vesprada, de manera telemàtica, en la Conferència Sectorial d'Assumptes Relacionats amb la Unió Europea.

Tal com ha subratllat el secretari autonòmic, la reunió se centrarà, en aquesta ocasió exclusivament, en l'estat de les negociacions sobre el futur acord d'associació amb el Regne Unit després del Brexit que s'han produït en les últimes setmanes.

Calabuig ha indicat que "s'acosta el final del període transitori, i, amb aquest motiu, el Govern central convoca la Conferència Sectorial amb la intenció d'informar sobre aquest tema". "Tant en el cas d'arribar a un acord com si es produïra una ruptura, les implicacions per a la Comunitat seran molt rellevants", ha assenyalat.

Tal com va assenyalar aquest dilluns el president de la Generalitat durant la Conferència de Presidents i Presidentes, la Comunitat Valenciana defensa un acord d'associació amb el Regne Unit que permeta continuar desenvolupant, reduint tant com siga possible les alteracions, les relacions turístiques i comercials i garantisca els drets fonamentals de la població britànica resident en territori valencià i dels valencians i valencianes residents a les illes britàniques.

La reunió la presidiran la ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, i se centrarà en l'estat de les negociacions sobre el futur acord d'associació amb el Regne Unit després del Brexit.