Presidència
A través de la Red CdT

Turisme vetla per la qualificació professional del sector turístic per mitjà de formació inclusiva

10/11/2020
Turisme vetla per la qualificació professional del sector turístic per mitjà de formació inclusiva
- El secretari autonòmic de Turisme ha signat en el CdT València un conveni de col·laboració amb la Fundació Asindown per 70.000 euros
- Colomer anuncia que "aquest pla de formació, implantat a València i Castelló, s'estendrà en 2021 a la província d'Alacant"
- El secretari autonòmic de Turisme ha signat en el CdT València un conveni de col·laboració amb la Fundació Asindown per 70.000 euros
- Colomer anuncia que "aquest pla de formació, implantat a València i Castelló, s'estendrà en 2021 a la província d'Alacant"



El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquest dimarts en el CdT de València amb el director de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos, el conveni de col·laboració entre les dues entitats per al foment de la formació de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, per a la inserció laboral d'aquestes en el sector turístic valencià durant l'any 2020.

A través d'aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destina 70.000 euros per a impulsar el projecte PREPARA-T, el qual permet la realització d'accions formatives en la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat.

Segons ha detallat el secretari autonòmic en roda de premsa després de la signatura de l'acord, "el turisme no només ha de servir a la societat en termes empresarials, sinó que també ha de cuidar la inclusió i els mateixos recursos humans, tal com recull la Llei de turisme".

Un dels objectius de Turisme Comunitat Valenciana és vetlar per la qualificació professional dels recursos humans del sector turístic valencià. D'aquesta manera, i segons ha declarat Francesc Colomer, "amb aquest acord es pretén obtindre, per mitjà d'una formació inclusiva, el millor resultat personal de cada participant perquè les empreses interessades obtinguen la millor qualitat en els seus serveis".

Per al titular de Turisme, "sense la complicitat del món empresarial seria molt complicat aquest programa i la inserció laboral real d'aquest". Colomer també ha volgut destacar la "magnifica qualitat professional dels alumnes que passen per aquest pla de formació, segons el 'feedback' de les empreses participants".

Així mateix, Colomer ha anunciat que "aquest pla de formació, implantat a València i Castelló, s'estendrà en 2021 a la província d'Alacant, en concret al CdT de Benidorm".

Per la seua banda, el director de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos, ha declarat que "aquest conveni dona suport al treball que fa la Fundació en matèria de formació i inserció laboral amb persones amb síndrome de Down, perquè puguen tindre una eixida laboral digna i real". Per a Campos, "apostar per un treball conjunt entre l'Administració pública i les entitats socials dona els seus fruits, amb famílies amb discapacitat que treballen i tenen un futur digne".

Manuel Campos ha informat que "en l'actualitat, a pesar de la pandèmia, hi ha al voltant de 100 persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual treballant a la Comunitat Valenciana, no només en hostaleria sinó també en altres sectors."

Cursos de cuina amb pràctiques en empreses

En concret, gràcies a aquesta col·laboració, s'han realitzat dos cursos de cuina, un en el CdT de València i un altre en el CdT de Castelló, de 800 hores de formació cada un d'aquests. Així mateix, aquest projecte ha permés impartir jornades informatives en la resta de centres de la Xarxa CdT de la Comunitat.

Cada curs consisteix en un itinerari formatiu integral per a l'exercici de l'activitat en establiments turístics, amb mòduls de cuina, sala i altres serveis auxiliars. Així mateix, els alumnes tenen l'oportunitat de realitzar pràctiques professionals en diverses empreses.

Les persones participants en el curs compten amb perfils amb dificultat per a la inserció laboral i, per això, la posada en marxa de cursos específicament adaptats a les seues necessitats pedagògiques els acostarà més a la inserció laboral i a la inclusió social.

Galeria d'imatges