Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell i l'UJI col·laboren en el projecte d'anàlisi de l'ocupació temporal d'espais de la universitat a partir de dades de la xarxa wifi

13/11/2020
- S'emmarca en la promoció de l'esperit innovador entre l'alumnat universitari, davant de la situació creada a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19
- La Generalitat aportarà 35.000 euros a aquesta iniciativa
- S'emmarca en la promoció de l'esperit innovador entre l'alumnat universitari, davant de la situació creada a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19
- La Generalitat aportarà 35.000 euros a aquesta iniciativa



El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per a finançar el projecte d'anàlisi de l'ocupació temporal d'espais de la Universitat Jaume I, a partir de les dades recollides de la xarxa wifi. Per a fer-ho, la Conselleria d'Innovació hi aportarà 35.000 euros.

Aquest conveni s'emmarca en la promoció de l'esperit innovador entre l'alumnat universitari, mitjançant la seua participació en aquest projecte, davant de la situació creada a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, on l'única manera eficaç de combatre-la ha sigut de moment el distanciament social.

Així, la introducció d'innovacions per a una gestió eficaç dels espais comuns de la universitat es mostra especialment crítica per al seu bon funcionament.

Així mateix, el projecte ofereix l'oportunitat de crear una nova infraestructura de dades orientada a conéixer els patrons espaciotemporals d'ocupació, i a detectar/explicar situacions de risc en episodis d'alta ocupació. Aquest projecte, d'altra banda, pot servir d'exemple d'uns altres de ciència de dades que podrien reutilitzar i estendre la plataforma proposada.

La finalitat és consolidar una cultura de la innovació a la Comunitat Valenciana que incentive la formació en els diferents nivells educatius durant l'exercici 2020.

Aquest acord respon a l'interés de la Conselleria d'Innovació per consolidar una cultura de la innovació a la Comunitat Valenciana.

Per part seua, mostra l'interés de l'UJI a col·laborar amb la Generalitat en el desenvolupament d'aquesta mena d'iniciatives fent activitats de transferència científica, tecnològica i d'innovació, que puguen tindre rellevància per a desenvolupar-les.