Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell i la UV impulsen una web per a identificar capacitats cientificotecnològiques i solucions innovadores contra la COVID-19

20/11/2020
- Es tracta d'afavorir la col·laboració entre investigadors per a generar sinergies i oferir solucions a la pandèmia
- Per a dur-ho a terme, la Conselleria d'Innovació aportarà 35.000 euros
- Es tracta d'afavorir la col·laboració entre investigadors per a generar sinergies i oferir solucions a la pandèmia
- Per a dur-ho a terme, la Conselleria d'Innovació aportarà 35.000 euros



El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat de València (UV) per a la participació de l'alumnat en la creació d'una plataforma web que permeta la identificació i la visualització de les capacitats cientificotecnològiques, així com les solucions innovadores que es vagen generant per a la lluita contra la COVID-19 per mitjà de les diferents estructures d'investigació de la UV. Per a dur-ho a terme, la Conselleria d'Innovació destinarà 35.000 euros.

La finalitat d'aquest conveni és estimular l'esperit innovador i la innovació en l'alumnat de postgrau i doctorat de la UV, mitjançant l'impuls d'aquesta plataforma web que fomentarà i dinamitzarà la transferència de coneixement i innovació, vinculats a les necessitats sociosanitàries derivades de la COVID-19.

Es tracta d'afavorir la col·laboració entre investigadors acadèmics i industrials per a generar sinergies i oferir solucions, davant de la situació creada arran de la pandèmia.

La plataforma contindrà projectes sobre biologia i comportament del virus; diagnòstic; epidemiologia; impacte econòmic; impacte físic (seqüeles); impacte psicosocial; immunitat; prevenció; tractament, i vacunes.

Aquesta web, a més, servirà d'exemple per a futurs projectes de ciència de dades que podria reutilitzar i estendre la plataforma.

La finalitat és consolidar una cultura de la innovació a la Comunitat Valenciana incentivant la formació i l'esperit innovador en els diversos nivells educatius durant l'exercici 2020.

Aquest acord respon, a més, a l'interés de la Conselleria d'Innovació, a través de la Direcció General d'Innovació, per consolidar una cultura de la innovació a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, la UV està interessada a col·laborar amb la Direcció General d'Innovació en el desenvolupament d'aquesta classe d'iniciatives mitjançant activitats de transferència científica, tecnològica i d'innovació, que puguen tindre rellevància per al seu desenvolupament.