President
'Fent cooperatives'

Ximo Puig destaca el segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme com a element de "suport estructural" al sector fruit "de l'anàlisi profunda" i del "diàleg"

20/11/2020
Ximo Puig destaca el segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme com a element de 'suport estructural' al sector fruit 'de l'anàlisi ...
- Segons Puig, l'objectiu del Consell és "intentar resistir, recuperar i reinventar" en el conjunt de l'economia i en el cooperativisme
- Per a Climent, el cooperativisme serà clau "per a facilitar una eixida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori"
- El president ha participat en la presentació del segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana 'Fent Cooperatives'
- Segons Puig, l'objectiu del Consell és "intentar resistir, recuperar i reinventar" en el conjunt de l'economia i en el cooperativisme
- Per a Climent, el cooperativisme serà clau "per a facilitar una eixida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori"
- El president ha participat en la presentació del segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana 'Fent Cooperatives'

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat divendres que, "en el pla estructural", el cooperativisme disposa del pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana 'Fent Cooperatives', la segona edició del qual és, en paraules del president, "fruit de l'avaluació de l'anterior, de l'anàlisi profunda de les persones expertes i del diàleg i la conversació".

A més, segons Puig, el Consell aposta per donar suport a les cooperatives amb ajudes directes i instruments financers, "de manera que puguen mantindre la seua capacitat operativa en aquests moments d'especial dificultat".

En aquests termes s'ha pronunciat el president, que ha participat en la presentació del segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana 'Fent Cooperatives'. A l'acte han assistit també el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el president de les Corts, Enric Morera.

Resistir, recuperar i reinventar-se

Per al cap de l'executiu valencià, "en aquest temps, fins que disposem d'una vacuna i se supere la situació pandèmica", l'objectiu del Consell és "intentar resistir, recuperar i reinventar" en el conjunt de l'economia "i també en l'àmbit del cooperativisme".

"En aquests temps -ha continuat Puig en relació amb els fons europeus per a la recuperació-, tindrem una gran oportunitat per a complir el triple objectiu de la digitalització, la resiliència i la sostenibilitat, i canalitzar les nostres empreses i cooperatives".

Així, i amb l'objectiu "d'aconseguir els màxims fons possibles i impulsar la participació de les cooperatives" el president ha assenyalat la necessitat de disposar "d'un espai de diàleg" amb aquestes i la confederació.

Empreses compromeses

Per al conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, "el cooperativisme ha de ser fonamental per a facilitar una eixida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori, que creen ocupacions estables i de qualitat, que no es deslocalitzen, i que demostren que és possible unir riquesa econòmica i social".

"La pandèmia ha sigut un punt i a part per a repensar el cooperativisme -ha continuat Climent-, per a constatar que la seua manera particular de veure el món i viure l'empresa pot aportar més i millor en la societat en la qual s'incardina. Per això hem d'aprofitar la tradició cooperativa de la Comunitat Valenciana, que ja és una de les fortaleses de la nostra economia, i propiciar que continue creixent i ampliant la presència que té dins del teixit productiu valencià".

"El 'Fent Cooperatives' que presentem divendres és un pla molt ambiciós perquè l'hem volgut reenfocar per a centrar-nos a corregir els efectes de la crisi i contribuir a la reactivació econòmica des d'una perspectiva transformadora, perquè hem volgut implicar tot el sector, i perquè doblarem la inversió de la primera edició amb un esforç pressupostari sense precedents en aquest àmbit, de 27,9 milions d'euros", ha conclòs el titular d'Economia Sostenible.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Según Puig, el objetivo del Consell es "intentar resistir, recuperar y reinventar" en el conjunto de la economía y en el cooperativismo

Para Climent, el cooperativismo será clave "para facilitar una salida de la crisis con valores, con empresas comprometidas con las personas y el territorio"

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig

- Declaracions del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent