Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Coooperación

La Generalitat destina 3 milions a projectes i activitats d'educació per a la ciutadania global

27/11/2020
- Per a Pérez Garijo, "en un moment com l'actual, en què hi ha un increment del discurs d'odi, és necessari fomentar una societat més justa i solidària"
- S'adjudiquen 100.000 euros a quatre accions de sensibilització sobre activistes en drets humans
- Per a Pérez Garijo, "en un moment com l'actual, en què hi ha un increment del discurs d'odi, és necessari fomentar una societat més justa i solidària"
- S'adjudiquen 100.000 euros a quatre accions de sensibilització sobre activistes en drets humans



La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina un total de 2.981.128,83 euros a projectes i activitats d'educació per a la ciutadania global en 2020, quantia que permet subvencionar 44 accions a 25 ONGD en tres modalitats diferents. A més, les accions de sensibilització sobre activistes en drets humans disposen de 100.000 euros.

La consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, ha subratllat que, "a pesar de la situació que estem travessant per la crisi sanitària de la COVID-19" i la suspensió de terminis que hi va haver en les convocatòries de subvencions, "des de la Conselleria continuem reforçant les accions de cooperació i hui es concedeixen 3 milions d'euros a projectes d'educació".

Per a Pérez Garijo, "en un moment com l'actual, en què hi ha un increment del discurs d'odi cap al que és diferent i cap a les persones que més dificultats tenen, és necessari ensenyar valors que fomenten una societat més justa i solidària".

Educació per a la ciutadania global

Els projectes en matèria d'educació i sensibilització per a la ciutadania global s'orienten a fomentar una ciutadania valenciana crítica, participativa i activa, compromesa amb la construcció d'una societat global solidària, justa i equitativa mitjançant la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La primera de les modalitats de subvenció compta amb una dotació d'1.556.218,95 euros i es dirigeix a projectes que es desenvolupen en, i des de, les institucions i els centres educatius públics, o sostinguts amb fons públics, dirigits a promoure en l'alumnat i en el conjunt de la comunitat educativa coneixements, valors i actituds amb capacitat de generar una cultura de la solidaritat compromesa amb la lluita contra la pobresa i l'exclusió, així com amb el desenvolupament humà inclusiu, equitatiu i sostenible.

En segon lloc, es financen amb 1.135.354,28 euros aquelles iniciatives, fora del sistema educatiu formal, amb una intencionalitat educativa que promoga accions que faciliten aprenentatges sobre una cultura de la solidaritat compromesa amb la lluita contra la pobresa i l'exclusió, així com l'apropiació dels valors i els objectius de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible entre grups particulars de la població valenciana.

Els projectes de sensibilització de la societat valenciana en el seu conjunt, o de determinats sectors d'aquesta, en el compromís ciutadà solidari per a la consecució dels ODS, representen la tercera modalitat de subvenció, amb un import de 289.555,60 euros.

Sensibilització sobre activistes en drets humans

A aquesta quantia se sumen 100.000 euros que estan dirigits a quatre accions de sensibilització que desenvoluparan diverses ONGD, mitjançant la participació de defensors i defensores dels drets humans en el seu país d'origen, que s'hauran d'executar en l'àmbit de la Comunitat.

Es tracta de projectes que contribuïsquen a sensibilitzar, visibilitzar i denunciar, davant de la ciutadania valenciana, la situació d'amenaça que pateixen les organitzacions que treballen en defensa dels drets humans i les persones que les integren, així com les seues reivindicacions.

En aquest sentit, es realitzaran activitats en municipis de la Comunitat Valenciana, que promocionaran la pau i els drets humans a través de la presentació d'experiències i relats en primera persona de defensors i defensores de drets humans.

Més informació: consulteu ací.

Talls de veu relacionats

- Para Pérez Garijo, "en un momento como el actual, donde hay un incremento del discurso de odio, es necesario fomentar una sociedad más justa y solidaria" - Se adjudican 100.000 euros a cuatro acciones de sensibilización sobre activistas en derechos humanos