Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
La Vall D'Uixó

Oltra: "La inversió d'Igualtat en els equips socials de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó s'ha multiplicat per set des de 2015"

09/12/2020
Oltra: 'La inversió d'Igualtat en els equips socials de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó s'ha multiplicat per set des de 2015'
- La vicepresidenta ha visitat la localitat de la Vall d'Uixó on ha destacat la clara aposta de la Conselleria pel "municipalisme"

- Oltra ha assenyalat que el nou model de contracte programa amb els ajuntaments "garanteix i estabilitza els recursos i serveis socials municipals"
- La vicepresidenta ha visitat la localitat de la Vall d'Uixó on ha destacat la clara aposta de la Conselleria pel "municipalisme"
- Oltra ha assenyalat que el nou model de contracte programa amb els ajuntaments "garanteix i estabilitza els recursos i serveis socials municipals"



La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que des de 2015 s'ha multiplicat per set el finançament que destina la Conselleria per a la contractació de professionals per a l'equip d'atenció primària de Serveis Socials de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó.

Així ho ha assenyalat en la seua visita a la localitat, on ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa, Tania Baños, i amb l'equip municipal de Serveis Socials, als quals ha felicitat "pel seu saber fer i perquè són un exemple de professionalitat i compromís".

La vicepresidenta ha destacat la "clara aposta" del departament que dirigeix "pel municipalisme", i ha assenyalat que el nou model de contracte programa municipal "dona estabilitat i garanteix el finançament a l'atenció primària i als programes dels Serveis Socials municipals".

La vicepresidenta ha insistit en la "transformació" del sistema en els últims cinc anys, i ha destacat que ara els Serveis Socials municipals estan dotats "per a abordar diferents qüestions des de distintes mirades professionals", de manera que la qualitat i l'especialització de l'atenció que s'ofereix en els ajuntaments "és més òptima per als ciutadans i ciutadanes que hi acudeixen".
En el cas de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, l'increment destinat a aquest fi ha tingut en cinc anys un augment "importantíssim", ja que ha passat d'un finançament de 50.000 euros als 380.000 euros destinats enguany.
La vicepresidenta s'ha referit també al canvi de titularitat de la residència per a persones majors en situació de dependència Hogar Sagrada Família, de la Vall, i ha assenyalat que el que és prioritari és que el centre es continue atenent des de l'àmbit públic, com ocorre fins ara, i que, enfront d'altres fórmules més mercantilistes, s'ha demostrat que és "exemplar en aquests moments de pandèmia".

Oltra ha afirmat que la voluntat del Consell és anar assumint la gestió d'aquests centres, i ha afegit que s'anirà fent d'una manera gradual i en la mesura que siga possible.

Àrees especialitzades

Així mateix, Mónica Oltra s'ha referit al decret que s'està elaborant per a establir la "zonificació de municipis" per a l'atenció primària especialitzada, que atendrà per àrees grups de municipis.

Aquesta zonificació s'emmarca en el desplegament de la Llei de serveis socials inclusius de la Generalitat, que, entre les principals novetats, regula els nivells funcionals del sistema, ja que els ajuntaments són "la porta d'entrada als serveis socials d'atenció primària, que serà bàsica i específica", ha explicat la vicepresidenta.
Amb nivells semblants als del Sistema Sanitari, s'hi estableixen, d'una banda, zones bàsiques de serveis socials més pròximes a la ciutadania; d'altra banda, àrees de serveis socials d'atenció específica diürna i ambulatòria, i, finalment, departaments de Serveis Socials en què es planificaran els recursos d'atenció residencial.
En definitiva, la vicepresidenta ha valorat el treball i la col·laboració entre institucions per a "prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l'estat de benestar" i la necessitat de treballar junts en la "reconstrucció i la dignificació del sistema de protecció social", que s'impulsa des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col·laboració dels ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

Visita Argelita

La vicepresidenta s'ha traslladat també al municipi d'Argelita, on s'ha reunit a l'ajuntament de la localitat amb l'alcalde, Aitor Balfagón, i la corporació municipal per a tractar sobre diversos assumptes relacionats amb els serveis socials.

Posteriorment, la vicepresidenta ha visitat l'edifici per a serveis socials que podria albergar un centre de dia comarcal, i ha conegut el projecte d'acollida a refugiats que s'està desenvolupant al municipi.

Galeria d'imatges