Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Barceló: "A l'inici de la setmana que ve conclourà l'administració en residències de la primera dosi de vacuna contra la COVID-19"

04/01/2021
Barceló: 'A l'inici de la setmana que ve conclourà l'administració en residències de la primera dosi de vacuna contra la COVID-19'
- La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com preveu el programa de vacunació
- La vacunació s'ampliarà a partir de la setmana que ve a Atenció Primària
- La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com preveu el programa de vacunació
- La vacunació s'ampliarà a partir de la setmana que ve a Atenció Primària



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu concloure a l'inici de la setmana que ve l'administració de la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 en les residències de persones majors i de persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana. La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com preveu el programa de vacunació contra la COVID-19.

Es compleix així el pla de treball que s'ha dissenyat des de Sanitat perquè les persones que resideixen o treballen en centres de majors i en residències per a persones amb diversitat funcional hagen rebut la primera dosi en la primera quinzena de gener, segons ha confirmat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, al termini de la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avaluar la situació actual de la pandèmia.

Ana Barceló ha traslladat al president que, tal com estava previst, "entre el dilluns i el dimarts de la setmana que ve ja s'haurà administrat la primera dosi de la vacuna a tots els residents i treballadors de centres de majors".

A més, la vacunació s'ampliarà a partir de la setmana que ve a Atenció Primària, on es distribuiran dosis per a vacunar els i les professionals sanitaris. El personal sanitari integra el segon grup de vacunació contra la COVID-19 i rebrà la vacuna d'acord amb la disponibilitat de dosis. "Quan s'autoritze la vacuna de Moderna i s'inicie la distribució d'aquesta es començarà a vacunar personal sanitari d'hospitals", hi ha afegit Barceló.

Fins llavors, Pfizer té el compromís de lliurar al voltant de 30.000 dosis setmanalment. Per províncies, aquesta és la distribució: Alacant, 10.000 dosis; Castelló, 5.000, i València, 16.000. Amb aquest compromís acomplit, aquesta setmana s'han rebut 30.000 dosis noves.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge 27 de desembre la vacunació contra el coronavirus, amb 775 dosis de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. Des de llavors, el programa s'està desenvolupant amb normalitat.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

La Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública prevé finalizar a principios de la semana próxima la administración de la primera dosis de la vacuna frente a la COVID-19 en las residencias de personas mayores y de personas con diversidad funcional de la Comunitat Valenciana. La segunda dosis se suministrará a partir del 21 de enero en estos centros, tal y como contempla el programa de vacunación frente a la COVID-19.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barcelo, després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avaluar la situació actual de la pandèmia