Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Derecho a la vivienda

Martínez Dalmau: "Les obres de regeneració del grup d'habitatge de Massamagrell milloraran les condicions de vida de les 44 famílies residents"

12/01/2021
Martínez Dalmau: 'Les obres de regeneració del grup d'habitatge de Massamagrell milloraran les condicions de vida de les 44 famílies residents'
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde per a analitzar les polítiques d'habitatge al municipi
- La Conselleria d'Habitatge inverteix a Massamagrell en els últims anys més d'1,1 milions d'euros
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde per a analitzar les polítiques d'habitatge al municipi
- La Conselleria d'Habitatge inverteix a Massamagrell en els últims anys més d'1,1 milions d'euros



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat en la seua visita al grup d'habitatge públic de Massamagrell que les obres de regeneració i rehabilitació urbana que està executant la Generalitat "milloraran l'entorn urbà i les condicions de vida de les 44 famílies que resideixen en el grup, gràcies a les actuacions que impulsa el Govern del Botànic després de 20 anys d'abandó".

Martínez Dalmau ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez; la regidora d'Obres Públiques, Raquel Gómez, i l'equip de govern per a analitzar les polítiques d'habitatge al municipi. Hi han estat acompanyats pel director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar.

En la reunió s'ha valorat el bon ritme dels treballs de millora que la Generalitat està duent a terme en el grup de Massamagrell. El juliol passat la Conselleria, a través d'EVha, començava els treballs de regeneració dels elements comuns i l'adequació dels espais públics d'aquest grup d'habitatge públic, amb una inversió total de 459.000 euros. Inicialment l'actuació havia de començar a l'abril, però la paralització de l'obra pública obligada per la crisi de la COVID-19 va motivar un retard d'alguns mesos.

El vicepresident ha explicat que aquestes obres formen part dels programes d'intervenció integral sostenible (PINNS) que la Generalitat està desenvolupant en diversos grups d'habitatge públic. "Uns plans que vam iniciar en 2019 i que ens permetran en els pròxims anys reparar i rehabilitar l'entorn de més de 1.600 habitatges del parc públic".

A través d'aquests plans "aconseguim conservar i millorar els edificis i entorns, afavorir-ne la recuperació funcional i l'accessibilitat, alhora que obrim una nova via i posem el focus en l'efectivitat real de l'obra".

Les obres se centren en tres grans intervencions. La primera és l'adequació de portals, escales i replanells de planta; la segona intervenció estableix la reparació de façanes, cobertes i cambres sanitàries, i en la tercera es treballa en l'adequació d'espais públics: reparació de lluminàries, instal·lació elèctrica exterior amb sistemes antivandàlics, neteja d'escocells i jardineres, poda d'arbratge i col·locació de mobiliari urbà.

Habitatges adjudicats

En la reunió s'ha fet un repàs de la situació de l'habitatge a Massamagrell, on en els últims anys la Conselleria ha adjudicat sis habitatges de lloguer social. En l'actualitat té en reparació un altre immoble, el procés d'assignació del qual ja s'ha iniciat perquè quan acaben les obres, la família designada hi puga accedir.

D'altra banda, el vicepresident Martínez Dalmau ha destacat que la Generalitat està duent a terme a Massamagrell una inversió d'1.107.065 euros en matèria d'habitatge i regeneració urbana. 625.000 euros d'aquests corresponen a actuacions de millora i reparacions del parc públic: 459.000 euros en les obres del PINNS, 44.000 euros en reparació de cinc habitatges i 23.000 en atenció de reclamació i elements comuns.

D'altra banda, s'invertiran 465.000 euros, 250.000 dels quals els aportarà la Generalitat, en el projecte d'actuacions urbanes de millora de l'emblemàtic edifici de la Casa dels Mestres, que alberga el Centre d'Estimulació Primerenca, l'Associació de la Dona i la Unitat de Conductes Addictives.

L'actuació suposarà la reparació de façanes, l'adaptació de lavabos, l'aïllament tèrmic i la retirada de baixants de fibrociment, entre altres coses. Martínez Dalmau ha declarat que les persones usuàries d'aquest edifici "són mereixedores de centres de qualitat en què es puguen reunir i ser atesos i tractats en les millors condicions possibles".

La Conselleria d'Habitatge també ha destinat 16.065 euros a Massamagrell per a la concessió directa d'ajudes per a contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers d'habitatge habitual.

Galeria d'imatges